Spanje heeft WK-tickets binnen en IJsland is héél dichtbij

admin • 01:03, 07-10-2017 / Laatste Update: 05:46, 07-01-2024

Ook de 2de avond in de cruciale WK-kwalificatie is een feit. Spanje is het enige land dat al een feestje kan gaan vieren, maar ook IJsland heeft een grote stap in de goede richting gezet. De Serviërs daarentegen zullen zichzelf voor hun kop slaan. Lees hier alles over de WK-kwalificatiewedstrijden van deze vrijdagavond.

Georgië - Wales

Wales en Georgië beten het spits af om 18.00 uur. De Welshmen lieten zien het ook prima zonder Gareth Bale te kunnen, want ze wonnen met 0-1 dankzij een doelpunt van Tom Lawrence. Leuk voor Wales, balen voor Oranje. Mocht Nederland namelijk de komende 2 wedstrijden winnen en op de 2de plaats in groep A eindigen, kan het zomaar zijn dat Wales de grote concurrent wordt. Dankzij deze belangrijke 3 puntjes is de positie van de Welshmen iets verstevigd, waardoor het voor Oranje weer lastiger wordt om niet de slechtste nummer 2 te worden.

IJsland - Turkije

De IJslanders konden goede zaken doen tegen Turkije. Door een overwinning zou het WK namelijk wel heel dichtbij komen, terwijl voor Turkije het WK alleen maar verder uit zicht raakt bij een nederlaag. Gudmundsson opende de score voor de bezoekers: 0-1. De thuisploeg zat dus meteen al in de problemen. Die problemen werden alleen maar groter toen Bjarnason de 0-2 binnenschoot. Arnason tekende voor de 0-3 in de 2de helft. De Turken kunnen nu het WK op hun buik schrijven terwijl IJsland bijna de koffers kan pakken. Bij winst op Kosovo maandag zijn ze erbij.

Spanje - Albanië

Even leek het erop dat Spanje met grote cijfers over Albanië heen zou walsen, maar het bleef bij 'maar' 3-0. Na een half uur ballen stond het daar namelijk al 3-0 door doelpunten van Rodrigo, Isco en Thiago. Nog veel belangrijker dan de 3-0 overwinning: Spanje kan vast de tickets naar Rusland gaan boeken voor de zomer van 2018, omdat de Italianen punten lieten liggen in eigen huis tegen Macedonië.

Italië - Macedonië

Door de winst van Spanje op Albanië is Italië al zeker van de play-offs, maar het liefst gingen de Italianen natuurlijk direct naar het WK in Rusland. Dan hadden ze wel 3 punten moeten pakken tegen Macedonië, maar dat deden ze dus niet. In Turijn werd het 1-1. Giorgio Chielini bracht Italië vlak voor rust op 1-0, maar een kwartier voor tijd was het Macedonië dat gelijkt maakte. Daarmee gaven ze Spanje een fijn cadeautje: tickets voor het WK in Rusland.

Oostenrijk - Servië

De taak voor Servië tegen Oostenrijk was simpel: winnen. Bij een overwinning zouden de Serviërs namelijk zeker zijn van een plekje op het WK. Maar Servië deed juist wat het nou net niét moest doen: verliezen. Oostenrijk vierde met een 3-2 overwinning een klein feestje in eigen huis. Milivojevic opende de score voor de bezoekers, maar Guido Burgstaller maakte iets meer dan 10 minuten later al de gelijkmaker voor Oostenrijk. Servië kwam zelfs nog achter door een doelpunt van Arnautovic: 2-1. Vlak voor tijd schoot Matic de bal achter de Oostenrijkse keeper en werd het 2-2. Vlak voor tijd was het weer Arnautovic die het net wist te vinden: 3-2.