Spannend in Turkije: koploper Besiktas krijgt klop van nummer 2

admin • 23:25, 30-04-2017 / Laatste Update: 18:46, 12-12-2023

Besiktas is in de Turkse competitie tegen een forse nederlaag aangelopen. De koploper ging zondag met 3-1 onderuit bij nummer 2 Medipol Basaksehir. Besiktas zag de voorsprong daardoor teruglopen naar 4 punten.

Basaksehir heeft op zijn beurt weer 4 punten meer dan Fenerbahçe van Dick Advocaat, dat eerder zondag met 2-1 won van Rizespor. In de Turkse Süper Lig zijn nog 5 speelrondes.

Adebayor

Basaksehir, dat lang zelf koploper was in de Turkse competitie, maakte het verschil in de eerste 20 minuten van de wedstrijd. Cengiz Under zette de thuisploeg al vroeg op 1-0. Emmanuel Adebayor verdubbelde de voorsprong en weer kort daarna bracht Under zelfs de 3-0 op het scorebord.

Ryan Babel

De bezoekers, met Ryan Babel in de basis, konden daar lang weinig tegenin brengen. De Nederlander maakte in de 2de helft plaats voor Vincent Aboubakar. Demba Ba redde in de 87e minuut de eer voor Besiktas.