Spelers Cardiff City krijgen even vrij om dood Sala te verwerken

11 februari 2019

AFP

De spelers van Cardiff City hebben een paar dagen vrij gekregen. Manager Neil Warnock zou zijn selectie eigenlijk meenemen naar Tenerife voor een kort trainingskamp in de Spaanse zon, maar hij vindt het beter dat de spelers even thuis zijn bij hun families. De tragische dood van spits Emiliano Sala heeft er flink ingehakt bij de club uit Wales.


,,De club had ons toestemming gegeven om voor 4 dagen naar Tenerife gaan'', zei Warnock. ,,Maar na alles wat er is gebeurd, ga ik liever met mijn kinderen knuffelen en wil ik mijn vrouw even zien. Ik heb veel dingen meegemaakt in mijn leven, maar nooit zoiets als de afgelopen twee weken. We kunnen dat nu even gaan verwerken. Familie is belangrijker dan voetbal.''

Cardiff City hoeft op 22 februari pas weer in actie te komen.

Recordbedrag 
De club uit de Premier League legde vorige maand een recordbedrag neer om Sala over te nemen van Nantes. De Argentijnse spits wist de hoofdstad van Wales echter nooit te bereiken. Het vliegtuigje waarmee hij van Nantes naar Cardiff zou vliegen, stortte boven Het Kanaal neer. Het wrak werd vorige week aangetroffen op de zeebodem, met het lichaam van Sala daarin. Van de piloot ontbreekt nog altijd ieder spoor.

Voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen Southampton werd zaterdag een minuut stilte gehouden voor Sala. Ondanks alle emoties wist Cardiff voor de 2e week op rij te winnen, waardoor de ploeg van Warnock inmiddels uit de degradatiezone is ontsnapt.