STEM! Hoe gaan de Nederlandse clubs het doen in de Europa League?

18 september 2019

BSR/SOCCRATES

PSV, Feyenoord en AZ beginnen donderdag aan de groepsfase van de Europa League. In naam van het Nederlands voetbal hopen we natuurlijk op 3 driepunters, maar de tegenstanders liegen er niet om! Sporting Lissabon, Glasgow Rangers en Partizan Belgrado zijn de opponenten in de eerste speelronde. Wat verwacht jij ervan?


18:55 | PSV - Sporting Lissabon
PSV trapt de donderdagavond af tegen Sporting Lissabon. Met Bas Dost is de laatste Nederlandse inbreng vertrokken bij Sporting. Toch staan er nog genoeg bekende spelers onder contract. Wat te denken van Jeremy Mathieu (35 jaar), Lucas Vietto en Jesé?

De Portugezen staan 5e in de competitie met 8 punten uit 5 wedstrijden. LASK Linz en Rosenborg BK zijn de andere teams in de groep van PSV.

Wie gaat er winnen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


21:00 | Glasgow Rangers - Feyenoord
Deze wedstrijd zal in het teken staan van Fernando Ricksen, die woensdag overleed aan de gevolgen van ALS. Glasgow Rangers zal met rouwbanden spelen en trainer Steven Gerrard zei al voor Ricksen te willen winnen. De bekendste speler van de Rangers is Jermain Defoe van 36 jaar. Hij scoorde al 3 keer in 4 competitieduels.

De Schotten staan 2e in de competitie met 12 punten uit 5 wedstrijden. Alleen van Celtic werd verloren. BSC Young Boys en FC Porto zijn de andere teams in de groep van Feyenoord.

Wie gaat er winnen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...


21:00 | Partizan Belgrado - AZ
Bij Partizan Belgrado is Lazar Markovic veruit de bekendste speler. De aandacht bij Partizan gaat echter uit naar een 16-jarige spits. Filip Stevanovic scoorde al 4 keer in 5 wedstrijden in de Servische competitie! Over een precies een week wordt de man uit 2002 een jaartje ouder.

De Serviërs staan 5e in de competitie met 14 punten uit 6 wedstrijden. Astana en Manchester Unite zijn de andere teams in de groep van AZ.

Wie gaat er winnen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...