Superheld Cristiano Ronaldo rolt Atlético met hattrick op en bezorgt Juve CL-kwartfinale

admin • 23:53, 12-03-2019 / Laatste Update: 17:20, 07-01-2024

Na Ajax en Manchester United heeft ook Juventus een comeback gemaakt in de Champions League. De Italianen zagen hun grote ster Cristiano Ronaldo tegen Atlético Madrid een hattrick maken, waardoor de eerdere 0-2 nederlaag niks meer uitmaakte.

Al na 5 minuten zette Juventus de toon door te scoren, maar Team Kuipers keurde de goal van jubilaris Giorgio Chiellini af. Ronaldo zou namelijk een overtreding hebben gemaakt op Oblak.

1-0

Maar in minuut 27 was het wel écht raak. Met het hoofd kopte Cristiano Ronaldo Juve dikverdiend op 1-0.

Weer met het hoofd

4 minuten na rust was het wederom juichen geblazen voor Cristi & co. De Portugees scoorde wéér met het hoofd en waar Atléti-doelman Jan Oblak de bal nog tegen dacht te houden, bleek na raadplegen van de doellijntechnologie dat de bal toch echt zat.

Comeback compleet

Vervolgens leek het er lang op dat het zou uitdraaien op een verlenging. Totdat Federico Bernardeschi 4 minuten voor tijd in de 16 onderuit werd gehaald door Ángel Correa. Resoluut wees Kuipers naar de stip, waarna Ronaldo zijn ploeg naar de kwartfinale schoot: 3-0.