Supertalent en superspits brengen Dortmund de Duitse beker (video's)

Martijn Baars • 23:55, 27-05-2017 / Laatste Update: 17:35, 12-12-2023

Dankzij supertalent Ousmane Dembélé en superspits Pierre-Emerick Aubameyang heeft Borussia Dortmund de Duitse beker gewonnen. In een zeer leuk potje won BVB met 2-1 van Eintracht Frankfurt.

Een geniaal moment van het supertalent Dembélé brak de wedstrijd al in de 8e minuut open. De jonge aanvaller kreeg in de hoek van de zestienmeter de bal, kapte zijn verdediger uit en schoot in het dak van het doel raak. Met die heerlijke treffer zorgde hij voor de 1-0.

"Zo goed, zo talentvol." Ousmane Dembélé doet het weer voor Dortmund. #sgebvb pic.twitter.com/zsnlkGFyMN

— FOX Sports (@FOXSportsnl) May 27, 2017

Gelijkmaker Rebic

Misschien was het voor sommige mensen verrassend dat Eintracht Frankfurt in de finale stond. Maar de ploeg staat als een huis en kan prima voetballen. Die kwaliteit leverde in de 30e minuut de verdiende gelijkmaker op. Ante Rebic ontsnapte aan buitenspel en krulde de bal heerlijk achter doelman Roman Bürki van BVB.

Waanzinnige redding

Na een minuut of 10 in de tweede helft redde Eintracht-speler Marco Fabian zijn ploeg met een fabelachtige redding. De middenvelder stond op de lijn toen Pierre-Emerick Aubameyang een omhaal op hem afvuurde. Met een uiterste reflex kreeg Fabian de bal via de lat uit zijn goal.

Wat een goal was dit geweest! #sgebvb pic.twitter.com/xLkbYPE8Jn

Penalty, panenka, Aubameyang

Een paar minuten later kon hij alleen maar toekijken hoe Dortmund een penalty kreeg. Keeper Lukas Hradecky haalde Christian Pulisic neer en incasseerde geel en een strafschop. Een koud kunstje voor Aubameyang, die met een heerlijke panenka de stand op 2-1 bracht. Het was meteen zijn 40e goal van het seizoen.

Einde bekervloek BVB

Eintracht kwam daarna niet meer tot grote kansen, waardoor BVB makkelijk de zege over de streep kon trekken. Aubameyang was zelfs even dicht bij de 3-1, maar hij zag zijn schot via de buitenkant van de kruising naast gaan. Dortmund heeft dankzij de bekerzege ook afgerekend met een kleine vloek, want de laatste 3 finales gingen allemaal verloren.