Trefzekere Aké klimt met Bournemouth naar de derde plaats (video)

Trevor Wagener • 11:18, 21-09-2019 / Laatste Update: 11:47, 08-01-2024

Premier League-club AFC Bournemouth staat na 6 wedstrijden op een voorlopige, knappe 3e plaats in de competitie. Mede door een doelpunt van Nathan Aké won de ploeg van Eddie Howe met 1-3 van Southampton.

Na 10 minuten spelen was het al raak voor de bezoekers. Diego Rico nam de hoekschop en leverde de bal perfect af op het hoofd van Aké, die bij de 2e paal tegendraads inkopte en zo voor de openingstreffer zorgde. 10 minuten voor rust verdubbelde middenvelder Harry Wilson de score.

Eroverheen

In de 2e helft ontving Southampton een pingel na een overtreding van Steve Cook. James Ward-Prowse maakte geen fout en tekende voor de aansluitingstreffer. 5 minuten later dacht ook Bournemouth een penalty te krijgen, maar een overtreding op Joshua King was volgens scheidsrechter Chris Kavanagh na bestudering van de beelden toch niet zwaar genoeg.

Ondanks een een legio aan kansen slaagde Southampton er niet in om de gelijkmaker te maken. In de 6e minuut van de blessuretijd deelde Callum Wilson de genadestoot uit: 1-3. Door de 3e overwinning staat Bournemouth na 6 wedstrijden dys op een voorlopige 3e plaats met 10 uit 6.