Van Aanholt heeft dikke Twitter-ruzie: ‘Kus m’n grote teen’

5 juni 2020

PA Wire/PA Images

Iedereen in Engeland heeft het vrijdagochtend over Patrick van Aanholt. De tweets van de linksback van Oranje en Crystal Palace, nog altijd begeerd door PSV, gingen viral na een flinke fittie met de Britse opiniemaker Katie Hopkins.


Hopkins, een Britse columnist en opiniemaker met meer dan een miljoen volgers op Twitter, riep als reactie op #blackouttuesday een nieuwe dag in het leven op Twitter: #whiteoutwednesday. "Vandaag is het #whiteoutwednesday", postte Hopkins woensdag. "Ik post een foto van mijn reet."

'Je mag knielen'
Van Aanholt reageerde donderdagavond heftig op de tweet. "Ik weet niet wie zij is, maar WOW... 2020 moet jou weggummen.” Hopkins reageerde meteen: "Beste Patrick van Aanholt, mijn naam is Katie Hopkins. Ik ben een witte conservatieve christen, je mag knielen en mijn ring kussen.”

'Kus m'n grote teen'
Van Aanholt reageerde gevat. "Beste Katie Hopkins, mijn naam is Patrick van Aanholt, ik ben een Dutch black en christen (niet dat kleur of geloof er iets mee te maken heeft). Je bent welkom op Selhurst Park om mijn grote teen te kussen. Ik zal op je wachten.” De tweet van Van Aanholt haalde in enkele uren meer dan 30.000 likes.
George Floyd en racisme
De discussie tussen Van Aanholt en Hopkins volgt op de dood van de zwarte arrestant George Floyd in de VS. Op videobeelden was te zien hoe een witte agent vorige maand minutenlang zijn knie tegen de nek drukte van Floyd. Dat leidde wereldwijd tot grote verontwaardiging. Ook in Nederland waren de voorbije dagen demonstraties.