Vandaag in 1993... maakte Totti zijn debuut voor Roma

Brian Vesseur • 15:06, 28-03-2017 / Laatste Update: 12:47, 12-12-2023

28 maart 1993. AS Roma nam het op tegen Brescia en de eindstand stond al na een half uur op het scorebord. Na 29 minuten scoorde Sinisa Mihajlovic de 0-2 voor Roma. In de 88e minuut zag Roma-trainer Vujadin Boskov de mogelijkheid om Francesco Totti in te brengen. Een 16-jarige aanvaller kwam in het veld voor Ruggiero Rizzitelli.

Inmiddels zijn we 24 jaar verder. Totti is 40 jaar en nog steeds speelt hij voor AS Roma. Nooit trok hij het shirt aan van een andere club, hij werd zelfs niet verhuurd. De Italiaanse aanvaller speelde tot op de dag van vandaag 777 wedstrijden in het shirt van Giallorossi. Ook speelde hij nog 59 wedstrijden namens het Italiaanse elftal. 836 in totaal en daar kunnen nog steeds wedstrijden (als invaller) aan worden toegevoegd.

Er wordt nog steeds gepraat over een contractverlenging voor Totti, maar op het moment loopt zijn contract in de zomer van 2017 gewoon af.