VAR-penalty in blessuretijd zorgt voor klassieke United-comeback tegen PSG (video's)

admin • 23:58, 06-03-2019 / Laatste Update: 07:10, 05-01-2024

Manchester United is zo'n club die je nooit af moet schrijven, dat bleek woensdagavond maar weer. Een penalty in de blessuretijd zorgde ervoor dat de ploeg van Solskjaer voor de 2e stunt van deze CL-week zorgde.

Lang stond het 1-2, onvoldoende voor United om door te gaan. Maar in de 3e minuut van de blessuretijd zag de VAR een handsbal van Kimpembe in het strafschopgebied. De penalty werd door Rashford keihard binnengeschoten.

,,Er zitten meer beroemdheden op de eretribune dan in het elftal van Manchester United.'' Met die kleine punchline begon Sierd de Vos zijn commentaar. 'El Sierd' overdreef niet eens, want ten opzichte van de heenwedstrijd waren de Engelsen hun héle middenveld kwijtgeraakt. 9 Mancunians konden door een blessure of schorsing niet meedoen.

Vroege goal

Solskjaer loste dat op door een man extra in de verdediging te zetten. Toch begon United agressief aan de wedstrijd. Lukaku, die met Rashford de aanval vormde, rook zijn kans toen Marquinhos de bal terug wilde spelen op Thiago Silva. Silva rekende niet op die bal, Lukaku wel. De Belg liet zijn kans niet liggen: 0-1.

Vroege gelijkmaker

De jacht op de comeback leek geopend, maar na 10 minuten gooide PSG roet in het verse eten. Juan Bernat was het eindstation van een messcherpe aanval van Parijs: 1-1.

Blunder Buffon

Toch stond het nog voor rust 1-2. Lukaku profiteerde opnieuw van een blunder in de achterhoede. Gianluigi Buffon liet een afstandsschot van zijn lichaam stuiten, waardoor de spits zijn 2e van de avond kon maken.

Kansen PSG

PSG kreeg genoeg kansen om de 2-2 te maken. Di Maria vond het net zelfs, maar zijn goal werd afgekeurd omdat de Argentijn buitenspel stond. In de slotfase knalde Bernat de bal nog op de paal. United leek uitgeschakeld.

VAR? Penalty!

Toen gebeurde het dus toch. In de absolute slotfase, toen Tahith Chong net was ingevallen, kreeg Manchester United dankzij de VAR een penalty. Een afstandsschot van Dalot werd tegen de arm van Kimpembe geschoten. Rashford schoot snoeihard binnen. United is door, PSG ligt eruit.