Verde bezorgt Valladolid met een vrije trap een punt tegen Espanyol

EPA

Trevor Wagener • 01:34, 27-10-2018 / Laatste Update: 17:59, 05-01-2024

Het is Espanyol niet gelukt om voor eventjes de koppositie te pakken in La Liga. De 2e club uit Barcelona gaf bij Real Valladolid in blessuretijd een voorsprong uit handen.

Espanyol zag hoe de Italiaan Daniele Verde van grote afstand een vrije trap raak schoot: 1-1. Borja Iglesias maakte na 20 minuten de 1-0 voor Espanyol. Dat leek ook de eindstand te worden totdat Verde achter de bal ging staan. Met een harde zwabberbal schoot hij de bal achter de verbouwereerde doelman Diego López.

In Valladolid speelden 2 ploegen die verrassend goed zijn begonnen aan de Spaanse competitie. Real Valladolid speelde vorig seizoen nog een klasse lager maar staat na een kwart van de wedstrijden in La Liga op een knappe 6e plek.

Druk op de Klassieker

Coach Rubi, die afgelopen zomer werd aangesteld, doet het nog beter met Espanyol. Met 18 punten uit 10 wedstrijden heeft Espanyol net zoveel punten als grote broer FC Barcelona. De koploper heeft een beter doelsaldo en speelt zondag nog zijn 10e wedstrijd, tegen aartsrivaal Real Madrid.