🎥 | Villa park ontploft! Aston Villa in slotminuut naar bekerfinale

28 januari 2020

GEKKENHUIS op Villa Park! Daar bereikte de plaatselijke trots Aston Villa de finale van de League Cup. Dat gebeurde door in eigen huis Leicester City in de 93e minuut te verslaan: 2-1. De heenwedstrijd in Leicester eindigde 2 weken geleden in 1-1.


Invaller Trezeguet was de gevierde man. Hij knalde een pérfecte voorzet van landgenoot Ahmed El Mohamady achter Kasper Schmeichel. Na het laatste fluitsignaal ontplofte Villa Park en renden er honderden fans het veld op. Scenes!

Leicester beter, Villa naar finale
Aston Villa, met Anwar El Ghazi in de basis, kwam op voorsprong via Matt Targett. Toch was het Leicester City dat het betere van het spel had. Pas in de 72e minuut kwam de nummer 3 van de Premier League langszij door een goal van Kelechi Iheanacho.

Bij een gelijke stand zouden de teams meteen strafschoppen gaan nemen, maar zover kwam het niet. Trezeguet zorgde voor een volksfeest op Villa Park. In de eindstrijd op 1 maart op Wembley wacht Manchester United óf Manchester City. City won de heenwedstrijd op Old Trafford met 1-3. De return is woensdag.

Aston Villa won de League Cup - inmiddels de Carabao Cup genoemd - 5 keer: in 1961, 1975, 1977, 1994 en 1996.