Vroege goal Atlético Madrid nekt gefrusteerde CL-titelhouder Liverpool

18 februari 2020

EFE Sports

Champions League-titelhouder Liverpool heeft dinsdagavond haar 1e achtste finaleduel verloren van Atlético Madrid. In Spanje werd het 1-0.


Die ene treffer stond al vroeg op het scorebord. Atléti kreeg in de 4e minuut een hoekschop mee en de bal werd niet goed weggewerkt door Liverpool, waardoor het leer via-via voor de voeten van Saúl belandde. Die wist hier natuurlijk wel raad mee en werkte eenvoudig af.

1-0, lees verder onder de video
Rood-witte muur
Die domper kwam Liverpool niet meer te boven. De ploeg van Klopp wilde wel onder de Spaanse druk uit voetballen, maar wist zich geen raad met de muur van rood-witte verdedigers. Atlético vond dit natuurlijk helemaal prima en wist er in de omschakeling een paar keer gevaarlijk uit te komen, waarbij vooral Álvaro Morata zich op het scorebord had moeten schieten.

Aan de bak
De Engelsen kwamen daarentegen niet verder dan wat kansjes voor Mo Salah, Jordan Henderson en Roberto Firmino (die een goal terecht zag worden afgekeurd wegens buitenspel). En dus moet de Premier League-koploper aan de bak op 11 maart, wanneer de 2 ploegen elkaar op Anfield treffen voor de return.