Wayne Rooney krijgt directe, rode kaart voor keiharde elleboogstoot (video)

22 augustus 2019

Wat is er met Wayne Rooney aan de hand? De Engelsman kreeg vannacht een directe rode kaart namens zijn club DC United in het MLS-duel met de New York Red Bulls. Rooney deelde een smerige elleboog uit tijdens een corner aan Cristian Casseres jr. en mocht vertrekken.


Op het moment van het vergrijp, in de 24ste minuut, stond United al met 0-1 achter. Later verloor de ploeg alsnog: 1-2, maar lijkt nu ook Rooney een lange te moeten missen.

Woeste Wayne
In april kreeg Rooney ook al de rode kaart. Toen beging hij een smerige, dwaze tackle op zijn tegenstander. Afgelopen zondag, toen DC United met 1-0 van de Vancouver Whitecaps verloor, schold Rooney een grensrechter nog de huid vol na een, volgens hemzelf, verkeerd genomen beslissing.

Zou het te maken hebben met zijn aanstaande transfer? Eerder liet Rooney weten dat hij vanaf aankomende januari naar Championship-club Derby County vertrekt. Hij zal aldaar een speler-coach rol op zich nemen. Phillip Cocu is daar de hoofdtrainer. Maak je borst (en hoofd) maar alvast nat, Phillip!