Weghorst scoort weer en wint met Wolfsburg, Leipzig langs Stuttgart

BSR/Soccrates

admin • 18:43, 16-02-2019 / Laatste Update: 03:26, 06-01-2024

VfL Wolfsburg staat in ieder geval voor even 5e in de Duitse competitie. De club won mede dankzij een treffer van spits Wout Weghorst met 3-0 van FSV Mainz 05, en nummer 4 RB Leipzig kon pas na rust afstand nemen van laagvlieger VfB Stuttgart: 3-1.

Weghorst kwam met zijn club Wolfsburg  al vroeg op voorsprong in de thuiswedstrijd tegen Mainz, dat op de 11e plaats staat in de Bundesliga. Maximilian Arnold was verantwoordelijk voor de openingstreffer en na een kleine 70 minuten spelen maakte Weghorst de 2-0. Slechts 7 minuten later besliste Robin Knoche de wedstrijd: 3-0.

Bosz heeft Wolfsburg in zicht

Dankzij de zege staat Wolfsburg nu 5e met 35 punten uit 22 wedstrijden. Eintracht Frankfurt en Bayer Leverkusen, onder leiding van Peter Bosz, kunnen later dit weekend echter weer over Wolfsburg heen gaan.

Leipzig verslaat Stuttgart

RB Leipzig, de nummer 4 van de ranglijst, kwam pas laat op gang in de uitwedstrijd bij Stuttgart. Yussuf Poulsen maakte al na 6 minuten de 0-1, maar 10 minuten later stond het alweer gelijk door een treffer van Steven Zuber. Lang leek de wedstrijd richting een gelijkspel te gaan, maar in de 68e minuut voor tijd zorgde Marcel Sabitzer voor opluchting bij de bezoekers door de 1-2 binnen te schieten. Met zijn 2e doelpunt van de wedstrijd zette Poulsen even later de eindstand op het scorebord: 1-3.

Verder won 1899 Hoffenheim met overtuigende cijfers van Hannover 96 door doelpunten van Joelinton, Ishak Belfodil en Kerem Demirbay en eindigde het duel tussen Schalke 04 en SC Freiburg in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.