Wenger toch wél in gesprek met Bayern München: ‘Dat is het ware verhaal’

9 november 2019

BSR

Hoewel de Duitse krant Bild donderdag meldde dat Arsène Wenger geen kandidaat is om trainer bij Bayern München te worden, staat volgens de Fransman volgende week een gesprek gepland met de clubleiding van de Duitse kampioen. Wenger vertelde vanavond bij BeIn Sports zijn kant van het verhaal.


,,Het verhaal in de krant verbaast me nogal”, zei de 70-jarige Fransman, die vorig jaar na een dienstverband van 22 seizoenen stopte bij Arsenal.

Wél contact bij Bayern
,,Woensdag werd ik gebeld door Karl-Heinz Rummenigge, de bestuursvoorzitter van Bayern. Ik kon op dat moment niet opnemen, maar heb uit beleefdheid teruggebeld. Hij zat toen in de auto op weg naar de wedstrijd tegen Olympiakos. We hebben 4 à 5 minuten gepraat. Hij vertelde dat ze Hansi Flick voor 2 wedstrijden hadden aangesteld als interim-trainer" vertelt de Wenger. ,,Rummenigge vroeg me of ik interesse heb, omdat ze een coach zoeken. Ik antwoordde dat ik wat tijd wilde om daarover na te denken. We hebben afgesproken dat we volgende week gaan praten, omdat ik tot zondag in Doha zit. Dat is het ware verhaal.”

Bayern München nam vorige week na de nederlaag bij Eintracht Frankfurt (5-1) afscheid van trainer Niko Kovac. Met Flick op de bank wonnen de Duitsers in de Champions League met 2-0 van Olympiakos. Flick heeft zaterdag ook de leiding bij Bayern in de topper tegen Borussia Dortmund.

Ten Hag
Wenger moet mogelijk als ‘tussenpaus’ gaan dienen. Volgens De Telegraaf is Erik ten Hag 1 van de 2 belangrijkste kandidaten om volgend seizoen aan de slag te gaan in München. De trainer van Ajax had eerder het 2e elftal van Bayern onder zijn hoede. De andere kandidaat is Thomas Tuchel, nu de trainer van Paris Saint-Germain.