Wijnaldum uitblinker bij Liverpool na blunder keeper (video)

admin • 17:26, 28-09-2019 / Laatste Update: 23:27, 04-01-2024

Georginio Wijnaldum heeft zaterdag de enige goal gemaakt voor Liverpool uit bij Sheffield United. De Nederlander zorgde er na 70 minuten voor dat The Reds als enige club nog geen puntverlies heeft in de Premier League. 7 potjes, 21 punten.

Het liep voor rust bepaald niet soepel bij koploper Liverpool, want het kreeg tegen het einde van de 1e helft pas de eerste 1e kans. Virgil van Dijk vond Sadio Mané met een prachtige pass, maar de Senegalees raakte de bal verkeerd en schoot hoog over. Op slag van rust was Mané wederom de sukkel, toen hij in simpele positie de paal raakte.

Na rust ook lastig

Ook na de pauze had de ploeg van manager Jürgen Klopp het moeilijk. Het was aan Wijnaldum én Henderson te danken dat er alsnog werd gewonnen. De Nederlander volleerde de bal in de 70ste minuut richting doel, dat schot leek een makkelijke prooi te worden voor de keeper, maar Henderson liet de bal zeer knullig door zijn benen glippen.

8 punten voor

Bij die 0-1 bleef het ook, waardoor Liverpool ook na 7 wedstrijden nog foutloos is. Achtervolger Manchester City heeft 8 punten minder, maar nog wel 1 wedstrijd tegoed. De regerend landskampioen gaat later zaterdag op bezoek bij Everton.