Zelfs de trainer in propvolle lappenmand Werder Bremen

17 januari 2020

Getty Images

Werder Bremen wordt dit seizoen geplaagd door veel blessures binnen de selectie en nu is zelfs de trainer geveld. Florian Kohfeldt liep door een ongelukje in huis een breuk in zijn voet op en kon daardoor deze week de training niet leiden. Zijn assistenten kwamen thuis bij Kohfeldt op bezoek, om daar de tactiek voor de competitiewedstrijd zaterdag tegen Fortuna Düsseldorf te bespreken.


,,'Flo' heeft veel pijn, hij kan geen training geven", aldus technisch directeur Frank Baumann. ,,Hij heeft bedrust voorgeschreven gekregen. Hij komt vrijdagavond wel naar het spelershotel toe om de wedstrijdbespreking te doen. Hij zal zaterdag ook wel gewoon op de bank zitten.”

Dramajaar
Werder Bremen staat halverwege het seizoen onder de degradatiestreep in de Bundesliga. Met 14 punten houdt de ploeg van Davy Klaassen alleen SC Paderborn (12) onder zich. Werder hervat het seizoen met een 'degradatiekraker' tegen Fortuna Düsseldorf, dat met 1 punt meer 16 staat. Kohfeldt mist door langdurig blessureleed heel wat vaste krachten, onder wie aanvoerder Niklas Moisander en spits Martin Harnik.