Zo sta je in de WK-finale, zo verlies je van Hongarije

admin • 21:04, 24-03-2019 / Laatste Update: 16:33, 08-01-2024

Kroatië heeft in de kwalificatie voor het EK voetbal een nederlaag moeten incasseren bij Hongarije. De finalist van het afgelopen WK ging in Boedapest met 2-1 onderuit. Kroatië heeft in groep E nu net als Hongarije en Slowakije drie punten na twee duels. Wales heeft ook 3 punten, maar dat land speelde pas een wedstrijd.

De Kroatische middenvelder Ante Rebic zette de bezoekers al in de 13e minuut op 1-0 op aangeven van Andrej Kramaric. De Hongaren kwamen nog ruim voor rust op gelijke hoogte. Ádám Szalai schoot de 1-1 binnen op aangeven van voormalig PSV’er Balázs Dzsudzsák, die zijn honderdste interland speelde.

Een kwartier voor tijd kwam Hongarije op 2-1. Máté Pátkai kreeg de bal met zijn hoofd niet helemaal onder controle, maar kon hem vervolgens wel achter doelman Lovre Kalinic tikken.