Zwitserland sloopt IJsland met 6-0 (video's)

admin • 22:15, 08-09-2018 / Laatste Update: 01:48, 05-01-2024

Wat op voorhand een spannend potje leek te worden, is uitgelopen tot een absolute nachtmerrie voor IJsland. De ploeg van trainer Erik Hamrén verliest in de Nations League met maar liefst 6-0 van Zwitserland.

In groep 2 van divisie A speelden Zwitserland en IJsland hun 1e Nations League-pot. Spanning zat er heel de wedstrijd niet in. Hoewel het met rust nog maar 2-0 stond, overklaste de thuisploeg de gasten volledig. In de laatste 45 minuten walsten de Zwitsers over de IJslanders heen en werd er nog 4 keer gescoord door de ploeg van Vladimir Petković. Doelpuntenmakers: Steven Zuber, Denis Zakaria, Xherdan Shaqiri, Haris Seferovic, Albian Ajetie en Admir Mehmedi.

Mooie doelpuntjes

De 1-0 van Steven Zuber mag er zeker zijn. Wat een poeier!

HANGEN ⚽️! Wat een heerlijke goal van Zuber 😋 #NationsLeague pic.twitter.com/qCM9dd0DUj

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) 8 september 2018

De schitterende counter bij de 6-0 mag er ook zijn!

Tekst gaat onder tweet verder

Wat een rush van Zakaria 😱 6-0! De Zwitsers geven IJsland een pak slaag #NationsLeague pic.twitter.com/Jkdk5du8q1