De top 50 van supertalenten uit de voetbalwereld
i

BSR/Bestimage

De top 50 van supertalenten uit de voetbalwereld

Brian Vesseur • 16:46, 31-12-2019 / Laatste Update: 00:31, 08-01-2024

Dit is 'm dan: de lijst van 50 grootste supertalenten. Deze lijst vol met potentiële topvoetballers is door jullie, de lezers van Sportnieuws.nl, samengesteld. In de afgelopen weken konden jullie stemmen op de grootste talenten en jullie hadden de keuze uit meer dan 120 spelers!

Waar hebben we rekening mee gehouden? Allereerst mochten de spelers toen het idee werd bedacht (begin december) maximaal 21 jaar oud zijn. We hebben gekeken naar het aantal stemmen, maar dat was niet doorslaggevend. Anders zouden er een paar Ajacieden, Feyenoorders en PSV'ers hoger staan dan João Felix. Wel hebben jullie het voor elkaar gekregen om 10 (!) Nederlanders in dit lijstje te krijgen.

Ook hebben we buiten Europa gekeken. Jongens uit Zuid-Amerika kregen beduidend minder stemmen van jullie, simpelweg omdat ze minder of niet bekend zijn. Daarom hebben we zelf wat grote Zuid-Amerikaanse supertalenten in de lijst gezet. Om het toch nog een klein beetje eerlijk te houden. Nou goed, laten we beginnen!

50. Yari Verschaeren - middenvelder (18)

Helaas staat de 18-jarige Verschaeren momenteel aan de kant met een blessure. De Belgische middenvelder was dit seizoen een vaste kracht bij Anderlecht, nadat hij vorig seizoen ook al 22 keer in het eerste elftal mocht spelen. Verschaeren speelde ook al 3 interlands voor België.

49. Hamed Traoré - middenvelder (19)

De 19-jarige Hamed Traoré speelt op huurbasis bij Sassuolo, dat een optie tot koop heeft bedongen bij de deal met Empoli. De Ivoriaanse middenvelder speelt bij Sassuolo, omdat hij bij Empoli op het 2e niveau van Italië zou ballen. De aanvallende middenvelder is jeugdinternational.

48. Alban Lafont - keeper (20)

De eerste van de 2 keepers in dit lijstje. Lafont speelde op jonge leeftijd al in het eerste van Toulouse, waarna hij werd verkocht aan Fiorentina. Bij de Italianen kwam de 20-jarige keeper niet aan spelen toe. Op huurbasis bij Nantes leeft Lafont weer helemaal op. Hij hield in bijna de helft van de wedstrijden de 0 en is sinds dit jaar ook international bij het hoogste Franse jeugdelftal.

47. Reinier - middenvelder (17)

Reinier werd bekend in Nederland toen Ajax geïnteresseerd in hem scheen te zijn. De Braziliaanse middenvelder is pas 17 jaar, maar kreeg van het betrouwbare Transfermarkt.nl al een transferwaarde van 25 miljoen euro toegewezen. Reinier balt bij Flamengo in Brazilië.

46. Mason Greenwood - aanvaller (18)

Tussen de grote sterren van Manchester United was Greenwood dit seizoen al regelmatig invaller. In die eerste 13 invalbeurten scoorde de Engelse spits 2 keer. In de groepsfase van de Europa League schoot de 18-jarige Greenwood 4 keer binnen.

Mason Greenwood. (PA Sports)

45. Eduardo Camavinga - middenvelder (17)

Real Madrid schijnt wel oren naar deze Camavinga te hebben. Het prijskaartje? 100 miljoen euro, als we de Spaanse media moeten geloven. Camavinga is een 17-jarige Fransman, die bij Stade Rennes als defensieve middenvelder speelt. Officieel komt de tiener uit Angola, maar hij voetbalt zijn jeugdinterlands voor Frankrijk.

44. Dan-Axel Zagadou - verdediger (20)

De boomlange Zagadou is tot nu toe de oudste in het lijstje. De Franse verdediger van Borussia Dortmund is 20 jaar. Zagadou (1,96 meter) vertrok transfervrij bij PSG, maar daar zullen ze in Frankrijk wel spijt van hebben. Sinds een paar maanden is hij international van Frankrijk onder-21.

43. Exequiel Palacios - middenvelder (21)

Vanaf 1 januari is Palacios speler van Bayer Leverkusen. De 21-jarige Argentijn wordt voor ruim 20 miljoen euro overgenomen van River Plate, waar hij bijna altijd basisspeler was. De aanvallende middenvelder speelde ook al 4 interlands voor het Argentijnse elftal.

42. Owen Wijndal - verdediger (19)

Dé linksback van AZ dit seizoen. Hij speelde tot nu toe alles in de Eredivisie en werd pas 1 keer voortijdig naar de kant gehaald. De 20-jarige Wijndal klopt op de deur bij Oranje en bij de grote clubs in de Eredivisie. Misschien zelfs bij een grote club in het buitenland!

41. Gabriel Martinelli - aanvaller (18)

Deze 18-jarige Braziliaan kwam deze zomer naar Arsenal voor nog geen 7 miljoen euro. Martinelli speelde vorig seizoen voor het Braziliaanse Ituano. Nu is de spits invaller bij The Gunners. Afgelopen herfst maakte Martinelli zijn debuut voor Brazilië onder 23.

Gabriel Martinelli. (PA Sports)

40. Agustín Almendra - middenvelder (19)

Dit is een van die onbekende Zuid-Amerikanen. Almendra is 19 jaar en speelt voor Boca Juniors. De centrale middenvelder valt regelmatig in bij de Argentijnse club. De Argentijn komt voor het onder 20-elftal van zijn land uit.

39. Ki-Jana Hoever - verdediger (17)

Pas 17 jaar is Hoever, rechtsback van Liverpool. De Nederlander mocht dit seizoen al 2 keer in het eerste elftal ballen. In de League Cup stond hij tweemaal in de basis. Ki-Jana speelt ook al in het Oranje-shirt, voor Nederland onder 18.

38. Ryan Sessegnon - middenvelder (19)

Sessegnon hadden wij hoog in het lijstje verwacht, maar de Engelsman kreeg niet denderend veel stemmen. Op zich ook niet gek, want de 19-jarige linkshalf komt amper in actie bij Tottenham Hotspur. Deze zomer kwam hij voor bijna 30 miljoen euro over van Fulham. Inmiddels speelde hij al 12 interlands voor Engeland onder 21.

37. Sergiño Dest - verdediger (19)

De 19-jarige Dest had op basis van de stemmen juist wat hoger moeten staan. De rechtsback kreeg die stemmen waarschijnlijk door de club waar hij voor speelt. Begrijp ons niet verkeerd, de verdediger van Ajax doet het uitstekend. Na 14 Eredivisie-wedstrijden dit seizoen gaf hij al 5 assists.

36. Fikayo Tomori - verdediger (22*)

Let op: Tomori is momenteel al 22 jaar. Hij passeerde onze grens op 19 december. De centrale verdediger profiteerde optimaal van het feit dat Chelsea geen spelers mocht kopen. Frank Lampard stelde 'm op en Tomori pakte zijn kans. Toch lijkt het erop dat hij zijn plek kwijtraakt in de winter, als de transferban van Chelsea erop zit.

Fikayo Tomori. (Imago Sport)

35. Reece James - verdediger (20)

James is 20 jaar en net als Tomori speler van Chelsea. De rechtsback kwam in de 2e helft van 2019 al 15 keer in actie voor het eerste elftal. Aan het eind van dit jaar debuteerde hij voor Engeland onder 21. Zijn eerste doelpunt voor Chelsea scoorde James in de Champions League.

34. Ryan Gravenberch - middenvelder (17)

Bij Ajax worden spelers al snel bestempeld als 'The Next Big Thing'. Ook de 17-jarige Gravenberch wordt zo gezien. Het kleine broertje van Danzell speelde dit seizoen al 5 potjes voor Ajax 1. In zijn laatste wedstrijd tot nu toe scoorde hij tegen ADO.

33. Federico Valverde - middenvelder (21)

Je bent 21 jaar en je staat regelmatig in de basis bij Real Madrid. Veel beter kan je het als profvoetballer niet hebben, toch? Valverde speelde ook al 20 interlands voor Uruguay. Het lijkt een kwestie van tijd voor hij de oude garde van De Koninklijke definitief uit de basis heeft gespeeld.

32. Naci Ünüvar - middenvelder (16)

Eigenlijk zijn jongens als Ünüvar te jong voor dit lijstje. De middenvelder is pas 16 jaar en het is moeilijk om alle jeugdelftallen in de grote voetbalwereld af te speuren naar zulke jonge talenten. Toch wilden we voor deze Ajacied graag een uitzondering maken. Wat hij met een bal kan, is een plek in dit lijstje waard.

31. Ibrahima Konaté - verdediger (20)

Bij RB Leipzig hebben ze een geweldig scoutingsysteem. Een van de pareltjes is Konaté, een 20-jarige centrale verdediger. Hij kwam 2 jaar geleden transfervrij over van Sochaux. Nu is hij geblesseerd, maar de Fransman gaat zijn kansen bij de Duitse blikjesclub wel weer krijgen.

Ibrahima Konaté. (Imago Sport)

30. Carles Aleñá - middenvelder (21)

De 21-jarige middenvelder van FC Barcelona staat te boek als supertalent, maar komt weinig in actie bij de Catalanen. Door het drukbezette middenveld wordt Aleñá daarom vanaf 1 januari 2020 verhuurd aan Real Betis. Hopelijk komt de Spanjaard daar meer aan spelen toe.

29. Alphonso Davies - verdediger (19)

In november werd Davies 19 jaar. De Canadese linksback is regelmatig basisspeler bij Bayern München en speelde al 17 interlands voor Canada. Het bijzondere aan Davies is dat hij is geboren in Ghana en naast de Canadese, ook de Liberiaanse nationaliteit heeft. Lekker druk!

28. Luka Jovic - aanvaller (22*)

Vlak voor Kerstmis werd Jovic 22 jaar, maar het mag dus net. Jovic speelde een fantastisch seizoen bij Eintrack Frankfurt, maar heeft het bij zijn nieuwe club Real Madrid wat moeilijker. Ook niet gek, als er opeens een prijskaartje van 60 miljoen euro om je nek hangt.

27. Dayot Upamecano - verdediger (21)

Nog zo'n Franse tank van RB Leipzig. Upamecano is basisspeler bij de Duitse formatie en staat centraal achterin. Hij heeft al een hoop wedstrijden voor Frankrijk onder 21 gespeeld en het is nu wachten op een oproep voor het hoogste Franse elftal.

26. Calvin Stengs - aanvaller (21)

9 doelpunten en 11 assists, daarop staat de teller van Stengs na 31 wedstrijden voor AZ in de eerste seizoenshelft. Door zijn goede prestaties mocht de 21-jarige buitenspeler in november ook al debuteren in Oranje. Wij kunnen niet wachten wat Stengs nog meer gaat laten zien!

Calvin Stengs. (Imago Sport)

25. Callum Hudson-Odoi - aanvaller (19)

Pas 19 jaar en nu al 3 interlands voor Engeland. Hudson-Odoi lijkt een grote carrière tegemoet te gaan. De eerste taak voor de buitenspeler is nu een basisplaats veroveren bij Chelsea. Momenteel is Hudson-Odoi invaller in Londen.

24. Donyell Malen - aanvaller (20)

Ook Malen (net als Stengs) beleefde dit seizoen zijn opmars in de Eredivisie. De spits van PSV is momenteel geblesseerd, maar in 14 duels wist hij wel 11 keer te scoren. Na de zomer debuteerde hij in Oranje en inmiddels staat de teller op 4 interlands. Daarin scoorde Malen 1 keer.

23. Riqui Puig - middenvelder (20)

Patrick Kluivert wil Riqui Puig zo snel mogelijk in het eerste van FC Barcelona zien. Momenteel moet de 20-jarige middenvelder nog wachten op zijn eerste minuten dit seizoen. De 20-jarige Puig speelt zijn wedstrijden voor Barça B.

22. Mohamed Ihattaren - middenvelder (17)

Je bent 17 jaar en je moet al kiezen tussen Nederland en Marokko. Dan doe je het goed. Ihattaren overkwam het, als jonge tiener van PSV. De middenvelder is basisspeler in Eindhoven en zou na de jaarwisseling zomaar kunnen debuteren voor Oranje.

21. Christian Pulisic - aanvaller (21)

Pulisic speelde in zijn jonge carrière al 34 interlands voor Team USA. Daarin scoorde hij 14 keer. Ook bij Chelsea prikt hij zijn goaltjes lekker mee. De 21-jarige buitenspeler scoort ongeveer eens in de 3 wedstrijden voor de club uit Londen.

Christian Pulisic. (ANP)

20. Nicolò Zaniolo - middenvelder (20)

Basisspeler bij AS Roma én 5-voudig international van Italië (2 goals). Waarom heeft Juventus deze gozer nog niet opgehaald?! Zaniolo kwam in de zomer van 2018 nog voor een kleine 5 miljoen euro over van Internazionale. Daar zullen ze nu in Milaan ook wel spijt van hebben.

19. Martin Ødegaard - middenvelder (21)

Deze Noor heeft laatst weer een gigantische marktwaarde-update gehad. En waarom? Omdat Ødegaard de sterren van de hemel speelt bij Real Sociedad. Bij Vitesse speelde de middenvelder ook al fantastisch. Niet voor niks speelde hij al 22(!) interlands voor Noorwegen. Hij staat onder contract bij Real Madrid.

18. Mason Mount - middenvelder (20)

Mount staat net een plekje hoger dan Ødegaard. Vooral omdat Mount bij een betere club speelt (Chelsea) en een jaartje jonger is. De prestaties op zich zijn vergelijkbaar. Beide heren zijn belangrijk voor hun club met doelpunten en assists.

17. Mattéo Guendouzi - middenvelder (20)

De Franse Guendouzi is pas 20 jaar, maar speelde al meer dan 70 wedstrijden voor Arsenal. De centrale middenvelder is een vechtertje, die zeker niet is gehaald om te scoren. Guendouzi scoorde pas 1 keer, in de Europa League vorig seizoen.

16. Declan Rice - verdediger (20)

De 20-jarige Rice speelde dit seizoen elk Premier League-duel van begin tot eind helemaal mee. De 20-jarige verdediger, die ook als controleur op het middenveld kan spelen, is international van 2 landen. In 2018 speelde hij 3 oefenwedstrijden voor Ierland, maar daarna ging hij voor Engeland ballen. Hij staat nu op 7 interlands voor The Three Lions.

Declan Rice. (PA Sports)

15. Rodrygo - aanvaller (18)

Als je op 18-jarige leeftijd regelmatig mag spelen bij Real Madrid, dan weet je dat je een grote toekomst te wachten staat. In de groepsfase van de Champions League scoorde Rodrygo 4 keer in 4 wedstrijden. Of om de cijfers nog beter te maken: 1 keer per 68 minuten.

14. Achraf Hakimi - verdediger (21)

We hebben verdediger achter de naam van Hakimi gezet, maar 'aanvaller' had ook wel gepast. Hij scoorde dit Champions League-seizoen namelijk al 4 keer namens Borussia Dortmund! In de Bundesliga was de Marokkaanse rechtsback al goed voor 2 goals en 6 assists. Hakimi staat onder contract bij Real Madrid.

13. Phil Foden - middenvelder (19)

Een club waar het ongelofelijk moeilijk is om als jeugdspeler minuten te maken in het eerste: Manchester City. Toch lukt het Foden al een paar jaar. De Engelsman speelde dit seizoen al bijna 20 duels, verdeeld over 4 competities. Foden is nog steeds pas 19 jaar.

12. Myron Boadu - aanvaller (18)

Nederland kijkt vol verwachting naar Boadu. De 18-jarige spits van AZ scoorde 11 keer in de eerste seizoenshelft van de Eredivisie. Heel Europa houdt 'm in de gaten. Aan het einde van 2019 debuteerde hij in Oranje en hij scoorde meteen. Wij zijn benieuwd hoe ver Boadu het gaat schoppen!

11. Vinicius Jr. - aanvaller (19)

Nog zo'n tienersensatie van Real Madrid. Vinicius is een jaartje ouder en speelt ongeveer even vaak als landgenoot Rodrygo. In september 2019 debuteerde het beugelbekkie in het Braziliaanse elftal. Vinicius moet wel weer even een schop onder z'n hol krijgen, want hij heeft het niet altijd even makkelijk in de Spaanse hoofdstad.

Vinicius Jr. (Orange Pictures)

10. Éder Militão - verdediger (21)

Nog meer Real Madrid-talent. En is hij dan basisspeler? Nope, maar wat wil je ook met Raphael Varane en Sergio Ramos voor je neus. Militão komt toch regelmatig in actie. Ook speelde de 21-jarige mandekker al 6 interlands voor Brazilië.

9. Kai Havertz - middenvelder (20)

Een marktwaarde van 90 miljoen euro op 20-jarige leeftijd! Havertz kan het zeggen. De aanvallende middenvelder is het mannetje bij het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Havertz speelde ook al 7 interlands voor Duitsland. Er wordt al een jaar lang door allerlei grote clubs aan 'm getrokken.

8. Erling Haaland - aanvaller (19)

De statistieken van Haaland zullen ondertussen wel bekend zijn. Een lang verhaal kort: hij scoort vaker dan 1 keer per wedstrijd. Niet voor niks trok Borussia Dortmund hem deze winter aan. Red Bull Salzburg ontving door een afkoopclausule maar 20 miljoen euro voor de Noorse superspits.

7. Gianluigi Donnarumma - keeper (20)

De 2e en laatste keeper in het lijstje: Donnarumma. Is hij nog steeds 20? Ja, de Italiaan is nog steeds zó jong. Inmiddels is Donnarumma de vaste doelman van Italië (16 interlands). Ook keept-ie nog steeds voor AC Milan, alleen draait die club niet zo lekker in de Serie A.

6. Ansu Fati - aanvaller (17)

Dit ventje mocht begin dit jaar debuteren in het eerste van FC Barcelona. De voetbalwereld schrok zich dood: wie is dit 16-jarige mannetje? De inmiddels 17-jarige Fati speelde inmiddels al 13 wedstrijden voor Barça. Hij scoorde al in La Liga én in de Champions League.

5. Jadon Sancho - aanvaller (19)

15 Bundesliga-wedstrijden, 9 goals en 10 assists. Wát een cijfers voor Sancho bij Borussia Dortmund. 2,5 seizoen geleden kwam hij voor een kleine 8 miljoen euro over van Manchester City. Achteraf gezien een lachertje voor de Duitsers! Hij speelde al 11 wedstrijden voor het Engelse elftal.

4. Matthijs de Ligt - verdediger (20)

De situatie van De Ligt in Italië is een beetje pijnlijk. Na een hele berg basisplekken bij Juventus is de verdediger nu zijn plekje kwijt. Maar even wat feiten op een rij: De Ligt was de Golden Boy in 2018, hij speelde al 21 interlands voor Oranje en Juventus betaalde 85 miljoen euro voor hem.

3. João Felix - aanvaller (20)

Deze Portugees maakte deze zomer voor 125 miljoen euro de overstap van Benfica naar Atlético Madrid. Felix was een sensatie in Portugal, maar hij heeft nog wat moeite in La Liga. De teller staat op 2 goals. Bij het Portugese elftal wacht hij nog op zijn eerste goal.

2. Trent Alexander-Arnold - verdediger (21)

De verdediger met de hoogste transferwaarde (110 miljoen euro)! Dat niet alleen, Alexander-Arnold heeft onwijs veel leuke feitjes. Dit seizoen was hij alweer goed voor 8 assists in de Premier League namens Liverpool. In zijn hele carrière staat de teller al op 34 assists. Een ongelofelijke rechtsback.

1. Kylian Mbappé - aanvaller (21)

De cijfers van Mbappé zijn echt ongekend. Hij scoorde al 105 keer in clubverband en had daar slechts 167 wedstrijden voor nodig. Ook in het Franse elftal was Mbappé al 13 keer trefzeker. Het is niet gek dat de spits van PSG wordt gezien als dé Gouden Bal-winnaar voor de komende jaren.