Aanhang Vitesse geeft geldboete van NEC aan KWF Kankerbestrijding
i

DG

Aanhang Vitesse geeft geldboete van NEC aan KWF Kankerbestrijding

admin • 20:29, 24-01-2017 / Laatste Update: 22:30, 07-01-2024

De Supportersvereniging Vitesse doneert de vergoeding van NEC voor het schoonmaken van het monument van Theo Bos op het supportershome aan KWF Kankerbestrijding. De muurschildering op het terrein van GelreDome waarmee de Vitesse-aanhang 'Mister Vitesse' eert, werd begin november beklad door er een aantal keren de clubnaam 'NEC' op te spuiten. Theo Bos overleed in 2013 aan de gevolgen van kanker.

'Triest'

De actie van ogenschijnlijk NEC-aanhangers deed in Arnhem veel stof opwaaien. 'Lager dan laag', 'triest' en 'respectloos' waren enkele van de reacties op de bekladding.

Vergoeden

NEC-directeur Bart van Ingen noemde de vernieling 'ontoelaatbaar en onacceptabel'. De Nijmeegse club zegde toe de schade te zullen vergoeden. Dat kwam uiteindelijk neer op het betalen van de schoonmaakkosten. Vitesse-supporter Ronald Gerressen van het gelijknamige schildersbedrijf verwijderde de aangebrachte bekladdingen. Overschilderen bleek niet nodig.

Gerressen meldde dat hij niet aan de schoonmaakactie wilde verdienen en dat de vergoeding volledig is overgemaakt aan KWF kankerbestrijding.

Welk bedrag KWF Kankerbestrijding van de supportersvereniging heeft ontvangen, is niet bekend gemaakt.