Achilles'29 overeind in De Koel

17:37, 10-01-2015 / Laatste Update: 14:59, 13-12-2023

VENLO - Achilles'29 won zaterdagmiddag het oefenduel tegen VVV-Venlo in De Koel knap met 0-1. Eerder had Groesbeekse eerstedivisionist de Limburgers voor de competitie al met 3-0 verslagen.

Trainer François Gesthuizen had in vergelijking met de oefenwedstrijd tegen Leonidas Lion Kaak en Sergio Zijler uit de basisopstelling
gelaten ten faveure van Jop van Steen en Kursad Sürmeli. Voor rust kwam het verzorgde voetbal van de ploeg uit Groesbeek.

Balbezit was heilig bij de bezoekers die elkaar gisteren in De Koel opvallend gemakkelijk wisten te vinden. Kansen leverde het echter bitter weinig op. VVV kreeg er twee voor rust, maar de inzetten waren te slordig om doelman Leon ter Wielen te verrassen. In de tweede helft kwam Zijler voor Frank Wiafe. Een enorme hoosbui joeg kort na rust iedereen van Achilles de dug out in, waarna het oefenduel na een korte onderbreking hervat werd. In de 61e minuut kwamen de bezoekers dik verdiend 0-1 door een heerlijke goal van Kursad Sürmeli die de bal beheerst in de verre hoek schoot. Gesthuizen haalde daarna Sanders, Dingil, Edwards en Hendriks naar de​ kant voor Konings, Zeller, Kaak ​en Worm. De laatste scoorde bijna na 70 minuten maar zijn schot werd van de lijn gehaald.

Achilles had diep in de tweede helft geluk dat Platje voor VVV een keer wild over schoot en zag doelman Ter Wielen in de slotfase een kopbal van de oud-NEC'er knap onschadelijk maken. Moeilijker kreeg Achilles het zaterdag in De Koel niet.