Ajax O19 wint in het stadion van FC Groningen de bekerfinale (video's)

BSR/SOCCRATES

Brian Vesseur • 22:12, 29-05-2019 / Laatste Update: 07:16, 08-01-2024

Ajax onder 19 heeft met pijn en moeite de KNVB-beker gewonnen. FC Groningen werd met 3-1 aan de kant gezet. In het hoge noorden kwam Groningen sterk voor de dag, zeker in verdedigend opzicht. Door 2 doelpunten van Kenneth Taylor ging Ajax toch met de beker naar huis.

De jongens van Ajax O19 begonnen overtuigend aan de wedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Toch stond FC Groningen achterin degelijk. Het duurde tot vlak voor rust tot de Amsterdammers op voorsprong kwamen. Daar was een dood spelmoment voor nodig. Kenneth Taylor trof uit een vrije trap schitterend doel.

#AjaxO19: Taaaaaaylor! 🎯😍#groaja pic.twitter.com/g0WCDO33HH

— AFC Ajax (@AFCAjax) May 29, 2019

In de tweede helft moest FC Groningen meer aanvallen. Hoewel Ajax in het eerste bedrijf alleen uit een vrije trap wist te scoren - en het achterin dus goed stond, was een doelpunt wel handig voor de thuisploeg. Na lang aanzetten viel die ook: Romano Postema zorgde voor de gelijkmaker.

Winnende treffer

Heel lang kon de thuisploeg niet genieten van de 1-1. Met nog 12 minuten op de klok was het Taylor die zijn 2e doelpunt van de avond prikte. Een voorzet werd door Brian Brobbey doorgekopt, waarna Taylor kon afmaken: 2-1.

#AjaxO19 weer op voorsprong! 😎#groaja pic.twitter.com/twaejaN2CP

In de absolute slotfase werd het ook nog 3-1 voor de Amsterdammers. Brobbey scoorde in de 94e minuut de beslissende treffer.