Ajax wil contract Cillessen verlengen tot 2018

Ajax wil contract Cillessen verlengen tot 2018

admin • 10:33, 05-11-2014 / Laatste Update: 09:29, 13-12-2023

AMSTERDAM – Ajax wil het contract van Jasper Cillessen opwaarderen en verlengen tot medio 2018. De Amsterdammers voerde al een gesprek met zijn zaakwaarnemer Alex Kroes. Een akkoord lijkt aanstaande. Dat meldt De Telegraaf.

“Ik denk dat iedereen zeer positief is verrast door zijn ontwikkeling”, zegt trainer Frank de Boer. “Sinds hij 1ste keeper van Ajax werd, is het zowel bij de club als het Nederlands elftal heel snel met hem gegaan. Hij is bij Ajax en Oranje onomstreden de 1ste man. Jasper weet heel goed waarmee hij bezig is en had een duidelijk plan om zijn doel, keeper van Ajax worden, te bereiken.”

Cillessen stapte in de zomer van 2011 van NEC over naar Ajax. De regerend landskampioen maakte 3,2 miljoen euro over naar Nijmegen. De Groesbekenaar tekende destijds een contract tot 2016. De Boer: “Ik denk dat Jasper voor zichzelf een heel stabiele basis heeft gecreëerd: dit zijn mijn kwaliteiten, ik heb geloof in mezelf en uiteindelijk kom ik daar waar ik wil komen. Je kunt zeggen dat hij ijzig is, maar dat is gewoon zijn karakter.”