admin • 08:53, 05-02-2020 / Laatste Update: 07:56, 05-01-2024

Edson Alvarez heeft het een paar maanden moeilijk in Nederland. De Ajax-verdediger, die deze zomer voor zo'n 15 miljoen euro overkwam van Club America, heeft het niet voor elkaar gekregen zijn vrouw en kindje over te laten komen naar Nederland, schrijft De Telegraaf.

De 22-jarige Mexicaan en zijn vriendin Sofia (20) kregen op 23 oktober hun eerste kindje. Lang kon Alvarez niet bij de kleine Valentina zijn, want op 5 december moesten vrouw en kind van de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) vertrekken uit Nederland. "Ik bid dat de IND snel goed nieuws heeft", hoopt de verdediger.

Regels

Waarom lukt het iemand die in Nederland werkt niet altijd om zijn gezin mee te nemen? Dat zit zo: in Nederland mogen stellen die nog niet getrouwd zijn pas in Nederland herenigd worden als ze 21 jaar of ouder zijn. Daarmee wil Nederland voorkomen dat iedereen bij wijze van gezinshereniging andere mensen meeneemt. Sofia is nog geen 21 jaar en komt dus nog niet voor de gezinshereniging in aanmerking.

Ongelukkig

Alvarez, die het ondanks zijn basisplekken in de Champions League meestal met een reserverol moet doen, heeft het er heel erg moeilijk mee. „De mensen hier weten niet hoe moeilijk het voor een jonge jongen is om zó ver van huis zonder familie te moeten zijn. Latino’s hebben over het algemeen een warme familieband en mijn familie is mijn alles.”

Gelukkig heeft de international steun aan zijn ploegmaatjes bij Ajax: "Ze geven me ontzettend veel steun."