Arbiter Mulder: hands bij doelpunt AZ

admin • 23:59, 17-10-2015 / Laatste Update: 07:52, 13-12-2023

Scheidsrechter Siemen Mulder gaf zaterdag na het duel tussen SC Cambuur en AZ (1-1) ronduit toe dat het doelpunt van AZ afgekeurd had moeten worden vanwege hands.

,,Tijdens de wedstrijd heb ik geen moment gedacht aan hands', reageerde hij voor de camera van FOX Sports. ,,Maar op de beelden is in de tweede herhaling te zien dat Vincent Janssen de bal met de arm meeneemt. Het doelpunt had afgekeurd moeten worden."

Mulder kreeg tijdens de wedstrijd al het vermoeden dat hij fout zat. ,,Na een halve minuut merkte ik al wat reacties vanaf de tribune. Toen dacht ik dat ze het misschien hadden laten zien op de schermen. Achteraf hoorde ik dat de beelden in het stadion te zien waren. De richtlijn is dat je discutabele momenten niet laat zien, maar ik kan me goed voorstellen dat ze in de regiekamer ook niet direct hadden gezien dat het hands was."

De arbiter bood in de rust zijn excuses aan bij coach Henk de Jong van Cambuur. ,,We zijn volwassen mensen. Je kunt dan beter eerlijk zijn. Geef het gewoon toe en ga de tweede helft gewoon met elkaar verder."