Aston Villa-coach boos op uitlatingen Koeman

Aston Villa-coach boos op uitlatingen Koeman

16:01, 19-08-2014 / Laatste Update: 16:18, 13-12-2023

BIRMINGHAM - Ronald Koeman heeft in zijn debuutweek van de Premier League meteen kritiek over zich heen gekregen. Niet van journalisten of spelers, maar van Aston Villa-coach Paul Lambert. Hij vindt dat de voormalige trainer van Feyenoord zich niet openbaar uit had moeten laten over de interesse van Southampton, de nieuwe club van Koeman, in Aston Villa-aanvoerder Ron Vlaar.

"Het getuigt van weinig respect om in het openbaar over spelers van andere ploegen te spreken. Ik vind dat Koeman dat fout heeft gedaan", zegt Lambert in Engelse media. Koeman zei begin vorige week dat hij geïnteresseerd was in de diensten van de Nederlander, maar inmiddels hebben de Saints in Florin Gardos al een andere verdediger gekocht.

Vlaar maakte op het WK indruk met Oranje en trok de uitstekende vorm door naar de Premier League. In het openingsweekend won Aston Villa, mede dankzij een sterk optreden van Vlaar, met 1-0 op bezoek bij Stoke City. Koeman ging bij zijn debuut in de hoogste Engelse competitie met 2-1 onderuit in en tegen Liverpool.