Bad boy Barton vindt Neymar 'de Kim Kardashian van het voetbal'
i

Getty Images

Bad boy Barton vindt Neymar 'de Kim Kardashian van het voetbal'

admin • 12:42, 22-09-2018 / Laatste Update: 12:54, 07-01-2024

Joey Barton heeft in de Franse krant L'Equipe weer eens van zich laten horen. De altijd spraakmakende Engelsman zaagde Neymar tot onder de enkels af. "Neymar is geen voetballend fenomeen. Het is een reclamefenomeen."

"Ik denk niet dat Neymar bij de beste spelers ter wereld hoort", begint Barton over de Braziliaan. "Zoals we in Rusland op het WK hebben gezien, is hij niet van het niveau van Ronaldo en Messi. Hij is een reclamefenomeen, zoals de Kardashians. Hij is de Kim Kardashian van het voetbal. En dan zie je PSG ook nog eens met Jordan-shirtjes! Serieus?! Kom op man, dat is een basketbalmerk. PSG is een voetbalclub, of ben ik de enige die er zo over denkt?"

Jeweetwel

Zoals in de wereld van Harry Potter de naam Voldemort niet mag worden genoemd, zo gaat het in huize Barton met de naam van Neymar. "Thuis noemen we zijn naam niet.."

Fleetwood Town

Tegenwoordig is Joey Barton manager van Fleetwood Town. Met die club staat hij op de 8e plek in de League One van Engeland. Als speler speelde Baron 1 seizoen in Frankrijk. Daar kwam hij tot 25 wedstrijden voor Marseille, een concurrent van PSG. Misschien speelt dat ook nog een beetje mee in de mening van Barton over Neymar.