Bayer Leverkusen kan slingers alvast gaan uitzoeken na nederlaag Bayern tegen Dortmund
Harry Kane baalt na een gemiste kans. © Getty Images

Bayer Leverkusen kan slingers alvast gaan uitzoeken na nederlaag Bayern tegen Dortmund

20:31, 30-03-2024 / Laatste Update: 20:43, 30-03-2024

Bayer Leverkusen lijkt hard op weg naar de eerste titel in de clubgeschiedenis. Het won zaterdagmiddag zelf zwaarbevochten met 2-1 van Hoffenheim en zag de enige overgebleven 'concurrent' Bayern München 's avonds verliezen. In eigen huis verloor de bijna aftredend kampioen met 2-0 van Borussia Dortmund in Der Klassiker.

Het is inmiddels al een tijdje geleden dat Bayern géén kampioen werd in de Bundesliga. In 2012 om precies te zijn. Er lijkt dit jaar dan ook een einde aan de hegemonie te komen, zeker omdat Leverkusen niet lijkt te kunnen verliezen. Die ploeg stond in de 87e minuut nog met 1-0 achter tegen Hoffenheim op zaterdag, maar won alsnog.

Bayer Leverkusen flikt het opnieuw: Patrick Schick zorgt voor zoveelste winnende goal in blessuretijd

30 maart 2024, 17:47

Bayer Leverkusen is de ongeslagen status in de Bundesliga (en de rest van het seizoen) nog altijd niet kwijt. De koploper van Duitsland keek zaterdagmiddag lang tegen een achterstand aan tegen TSG Hoffenheim, maar boog die uiteindelijk alsnog om: 2-1. Patrick Schick was de gevierde man met de winnende goal in de blessuretijd. Hij poetste daarmee een assist van Wout Weghorst weg.

Nieuwe dreun

De in München geboren Karim Adeyemi maakte de openingstreffer namens Dortmund. Bij de uitploeg ontbrak Donyell Malen wegens een blessure, maar ook zonder hem werd er voor het eerst sinds 2014 gewonnen in de Allianz Arena (toen 0-3). Julian Reyerson besliste tien minuten voor tijd de wedstrijd.

Bayern leek nog even terug te komen na een rake kopbal van Harry Kane na een voorzet van Noussair Mazraoui, maar zijn 32e van het seizoen werd afgekeurd vanwege buitenspel. Dus bleef het bij 2-0 voor Dortmund en moet Kane het opnieuw zonder een kampioenschap doen.