Belgen blijven nummer 1 op FIFA-ranking

Belgen blijven nummer 1 op FIFA-ranking

admin • 14:47, 17-11-2015 / Laatste Update: 05:03, 06-01-2024

België staat ook op de volgende FIFA-ranking helemaal bovenaan. Door de afgelasting van de oefeninterland van België tegen Spanje zullen de Rode Duivels op de komende ranking - die op 3 december vrijgegeven wordt - 2015 afsluiten als beste voetbalteam van de wereld.

Na de met 3-1 gewonnen oefenpot van vrijdagavond in het Koning Boudewijnstadion tegen Italië komt België volgens de berekeningen op de FIFA-website op 1.494 punten (54 meer dan de 1.440 die ze begin november hadden). Als de wedstrijd tegen Europees kampioen Spanje wel gespeeld kon worden, had België 'La Roja' sowieso moeten verslaan om zijn leidersplaats te behouden.

Argentijnen

Lukte dat niet, kon Argentinië mits winst in zijn WK-kwalificatieduel van dinsdagavond in en tegen Colombia de leidersplek van de troepen van Marc Wilmots afsnoepen. Winnen de 'Albiceleste' in Colombia, komen ze op 1456 punten, onvoldoende om België voorlopig van de troon te stoten.

Terreurdreiging

De oefenpot tussen de Belgen en de Spanjaarden werd op aanraden van de Belgische regering afgelast omwille van de verhoogde terreurdreiging. Voor de Rode Duivels zou het hun tweede duel als nummer één op de FIFA-ranking geweest zijn. Op 5 november waren ze van de derde naar de eerste plaats op de FIFA-ranking geklommen, Belgiës hoogste notering sinds de introductie van de wereldranglijst in december 1992.

Lees ook: Colombianen hebben lol in voorbereiding WK-kwalificatie duel met Argentinië (video)

Lees ook: Geen oefenduel tussen België en Spanje na ‘sterke aanwijzingen’ aanslag

Lees ook: Nathan Aké heeft eindelijk een basisplaats in de Premier League