Big Brother bij KRC Genk: 'Ze weten zelfs wanneer we seks hebben'
i

Pro Shots

Big Brother bij KRC Genk: 'Ze weten zelfs wanneer we seks hebben'

admin • 12:52, 19-10-2017 / Laatste Update: 21:08, 12-12-2023

Bij Racing Genk houden ze er wel een hele bijzondere tactiek op na. De club houdt via een polsbandje namelijk álles in de gaten van hun spelers: wanneer ze slapen, wanneer ze een hapje eten, en zelfs wanneer ze seks hebben! Dit alles om de prestaties op het veld optimaal te verbeteren, weet HLN.

Lang niet alle spelers zijn hier blij mee, sommigen weigeren zelfs om het polsbandje te dragen. "Criminelen dragen een enkelband, bij Genk is het een polsband. Ik voel me net een gevangene", zegt een speler die weigert hier aan mee te doen, en liever anoniem blijft. Een andere speler vindt het wel een goed idee, en ziet zelfs voordelen van de bijzondere tactiek: "Ik kan daardoor sneller weer terug op kracht komen."

Privacy

Niet alleen sommige spelers hebben vragen bij het gebruik van zo'n polsband, die dus letterlijk elke beweging vastlegt. Ook de Privacycommissie heeft wat vraagtekens bij dit hele Big Brother-tafereel. Met het bandje worden ook de slaappatronen vastgelegd van de spelers, en dus ook de activiteiten tussen de lakens. Het liefst wil Genk het gebruik van het polsbandje verplichten, maar sommige spelers gaan daar dus écht niet mee akkoord omdat ze het belachelijk vinden dat hun werkgever van alles op de hoogte moet zijn.