Boschker met FC Twente de Champions League in

Boschker met FC Twente de Champions League in

Harry Nijland • 21:02, 08-10-2014 / Laatste Update: 15:15, 13-12-2023

ENSCHEDE - De keeper die nooit leek te stoppen, die ook nooit trainer wilde worden, is tegenwoordig keeperstrainer van de vrouwen bij FC Twente. En Sander Boschker (43) vindt het geweldig.

In TC Tubantia van woensdag kijkt hij samen met Ellery Cairo (assistent-trainer) terug op zijn eerste maanden bij het vrouwenelftal. „Technisch, tactisch en motorisch moet je het niet vergelijken met de mannen", zegt Boschker. ,,Maar de instelling bij de vrouwen is geweldig."

Ambitie
Ik heb altijd gezegd dat ik nooit trainer wilde worden, maar ik heb er zoveel plezier in dat ik overweeg toch maar de cursus oefenmeester 3 en 2 te gaan volgen. Ik wil niet voor een groep staan, daar blijf ik bij, maar als keeperstrainer wil ik wel verder. Dit is dan ook een mooie opstap naar de jongens of de mannen, want daar ligt uiteindelijk wel mijn ambitie.”

Champions League
De vrouwenploeg van FC Twente speelt woensdagavond in De Grolsch Veste tegen Paris Saint Germain voor de Champions League. De wedstrijd begint om 19.00 uur. „Ga ik toch nog de Champions League in met FC Twente”, lacht Ellery Cairo (36). „Als speler van heb ik wel Europees met de club gespeeld en de KNVB-beker gewonnen, maar geen Champions League. Het was een andere tijd, Twente heeft sindsdien heel veel stappen gemaakt. Kijk alleen al naar het veel grotere stadion en de trainingsfaciliteiten. Toen was er trouwens nog helemaal geen vrouwenvoetbal bij de club.”