Bosz: 'Het gaat erom dat we voor spektakel willen zorgen'
i

Pro Shots

Bosz: 'Het gaat erom dat we voor spektakel willen zorgen'

Robert Hüsken • 13:06, 08-07-2016 / Laatste Update: 08:51, 15-01-2024

Peter Bosz is nu een week aan de gang bij Ajax. Sinds maandag zit de Amsterdamse voetbalclub in Oostenrijk op trainingskamp. Voor Ajax TV reden genoeg om eens uitgebreid op het terras te gaan zitten met de nieuwe trainer. Bosz geeft in een interview van 12 minuten aan wat zijn plannen zijn met Ajax. De verslaggever wil maar wat graag allerlei nieuwtjes naar boven krijgen. Wie speelt er op '6', wat wordt de basiself, wie worden de reserveaanvoerders en wat voor systeem gaan we spelen? Bosz reagee

"Dat is allemaal nog veel te vroeg", antwoordt Bosz rustig. "Ik praat ook eigenlijk nooit over systemen. Meer over de intentie. De intentie is dat we willen aanvallen. Dat we voor spektakel willen zorgen. Dat we naar voren willen verdedigen. Het systeem waarmee we dat doen, is voor mij ondergeschikt."

Ook gaat Bosz nog even kort in op de kwestie Klaas-Jan Huntelaar. "Het is een definitief 'nee'. Een geweldige speler, die we er graag bij hadden gehad. Dat gaat nu helaas niet door. Dus gaan we het doen met de jongens die er wel zijn." Ajax mist Arek Milik sowieso in de eerste voorrondewedstrijd van de Champions League, vanwege een vakantie. De fans van Ajax hoeven zich geen zorgen te maken dat Bosz dan met 10 man gaat spelen. "Er gaat een spits zijn. We gaan echt wel iemand opstellen."