Bredase oud-international krijgt nier van zijn dochter

Bredase oud-international krijgt nier van zijn dochter

admin • 11:19, 24-12-2014 / Laatste Update: 09:57, 13-12-2023

BREDA - Frans Bouwmeester, oud-international en uitkomend voor NAC en Feyenoord, heeft een nier gekregen van zijn dochter.

"Dat doen we mooi niet", zei Sandra (36) toen ze met haar vader Frans Bouwmeester (74) in het ziekenhuis te horen kreeg dat hij vanwege nierfalen aan de dialyse moest, omdat zijn nierfunctie nog slechts 10 procent was. "Mijn vader gaat echt niet drie keer per week aan zo'n kastje hangen", zei ze en spontaan bood ze aan een nier af te staan.

Mooie nier

Bovendien wilde haar dochter Nikki (9) nog veel langer van haar opa genieten, zegt ze nu. En op 23 september, drie maanden geleden, is haar linkernier eruit gehaald en getransplanteerd naar haar vader.

"Een operatie is altijd risicovol en de vraag was ook of de nier aan zou slaan. Daar kunnen ze je van tevoren niets over vertellen. Maar ik vond het zeker de moeite waard. Ik heb allerlei testen ondergaan en die waren steeds positief. Ik rook niet, drink geen alcohol en heb nooit medicijnen hoeven te slikken. En ik sport veel. Hardlopen en cardio-kickboksen. De chirurg zei naderhand ook dat hij nog nooit zo'n mooie nier had gezien."