Chinezen willen Heerenveen voor miljoenen overnemen

Chinezen willen Heerenveen voor miljoenen overnemen

admin • 12:18, 07-10-2015 / Laatste Update: 03:15, 13-12-2023

De Chinese investeringsmaatschappij BSIM is bereid om 23 tot 35 miljoen euro te betalen om eigenaar te worden van sc Heerenveen. De mogelijke deal leidt tot tweespalt binnen het bestuur van de Friese club, zo meldt Leeuwarder Courant.

BSIM (Beijing Succesful Investment Management) wil hoofdsponsor van de voetbalclub worden en is verder ook geïntesseerd in het sportcomplex naast het Abe Lenstra Stadion, dat bestaat uit een turnhal en een zwembad. Deze sporten zijn in China erg populair.

De Chinese investeringsmaatschappij is een financier van diverse bouwprojecten in Afrika. Via sc Heerenveen wil het ook in Europa een voet aan de grond krijgen.

Tweespalt

De belangstelling vanuit China zorgt voor tweespalt binnen het bestuur van de voetbalclub. De club kan de financiële inkomsten goed gebruiken, maar sommige bestuursleden zijn faliekant tegen invloed vanuit het Verre Oosten. Het verklaart de onrust die er de laatste weken heerst. Vorige week werd gemeld dat voorzitter Jelko van der Wiel en commercieel directeur Wim Dijk ontslagen zouden zijn. Beiden zijn geen voorstander van de Chinese bemoeienis, maar zijn vooralsnog gewoon in functie.

ADO Den Haag

sc Heerenveen kan de tweede club uit de Eredivisie worden die in korte tijd in Chinese handen valt. ADO Den Haag werd vorig jaar overgenomen door investeringsmaatschappij Vansen United.

Lees ook: Adriaanse: Ik ben bont en blauw geslagen door Feyenoord-fans

Lees ook: F1-baas: ‘Topteams hebben Verstappen in het vizier’

Lees ook: PSV rouwt om naasten Lestienne en Narsingh