Cocu wil dat PSV niets laat liggen voor kraker: 'Niet meegaan in alle euforie'
i

ANP Pro Shots

Cocu wil dat PSV niets laat liggen voor kraker: 'Niet meegaan in alle euforie'

Trevor Wagener • 17:38, 01-12-2017 / Laatste Update: 18:47, 07-01-2024

Vlak voordat de topper bij en tegen Ajax wordt gespeeld, moet PSV komende zondag nog wel even korte metten maken met het bescheiden Sparta. In dat 'wel even' zit precies het pijnpunt volgens PSV-trainer Phillip Cocu.

De coach wil nu nog helemaal niks weten van Ajax-uit, maar met zijn team 100 procent focus houden op het thuisduel met Sparta. Hoe dan? "Gewoon, door zo min mogelijk over de wedstrijd van volgende week te praten", zo gaf hij vrijdagmiddag in aanloop naar het duel van zondag tegen AD aan.

Plicht doen

Cocu zei niet vooruit te kijken en hield het dus op korte antwoorden, waaruit bleek dat PSV de pot met de Kasteelbewoners behoorlijk serieus neemt. "We hebben al eerder bewezen dat als we dat niet doen, we daar als team niet altijd goed mee omgaan."

Cocu clasht critici

Cocu ging onder meer nog in op de stelling dat PSV dit seizoen veel geluk heeft. "Soms krijg je kritiek en soms heel veel kritiek. Dat hoort bij topsport en soms is het ook te begrijpen. Je kunt dan kijken of je er iets mee kunt, maar het is ook goed om in moeilijke tijden aan je eigen lijn vast te houden."

Kop erbij

En dus moet PSV niet zwevend aantreden tegen Sparta. "Dat geldt andersom ook, als er ineens buitengewoon veel lof is. Je moet dan wel objectief je eigen prestaties blijven analyseren en de koers vasthouden en kunt niet meegaan in alle euforie."

[poules_game teasertext="" team="psv" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]