Cruijff-fans gaan tijdens Ajax-AZ met de pet rond voor standbeeld
i

Pro shots

Cruijff-fans gaan tijdens Ajax-AZ met de pet rond voor standbeeld

admin • 15:24, 27-09-2018 / Laatste Update: 09:52, 15-01-2024

In hun hoop om een standbeeld van Johan Cruijff te laten maken gaat de werkgroep 'Deze man verdient een standbeeld' zondag 7 oktober in de Arena met de pet rond om geld in te zamelen. Tijdens de wedstrijd Ajax-AZ hopen ze veel geld op te halen voor hun doel.

De werkgroep startte hun actie aan het begin van het seizoen bij de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz in de voorronde van de Champions League. Sindsdien is er 13.000 euro opgehaald. Dit bedrag moet uiteindelijk oplopen naar 75.000 euro.

Ajax heeft zelf inmiddels ook aandacht geschonken aan de actie. Of de Amsterdamse club zelf ook meebetalen aan het standbeeld is nog niet bekend. Maar dat zou geen gek idee zijn, toch?

Neem contant geld mee naar Ajax - AZ voor standbeeld Cruijff! Er een collecte worden gehouden om het standbeeld van Johan Cruijff mogelijk te maken. Ben jij er bij? #standbeeldcruijff#dezemanverdienteenstandbeeld #collecte#ajaaz#johancruijffarenahttps://t.co/AgfvoYeKrW

— Deze Man Verdient Een Standbeeld (@manstandbeeld) 27 september 2018

Las ergens dat hier 60.000 euro voor nodig is. Dus als Ajax zelf de poeplap trekt, lijkt me dit zo gerealiseerd. Hup, eer je iconen! https://t.co/YEoj6APmdo

— Timme Wolgen (@TimmeWolgen) 27 september 2018