Danny Blind liet Manchester United links liggen

Danny Blind liet Manchester United links liggen

11:12, 02-07-2015 / Laatste Update: 05:27, 13-12-2023

Verrassend is het niet meer, maar nieuws met grote impact blijft het. Danny Blind moet het komend halfjaar zorgen dat Oranje zich nog gaat plaatsen voor het EK. De nieuwe bondscoach is trots op zijn promotie die gisteren officieel werd bekrachtigd. Het wachten is nu nog op de snel te verwachten aanstelling van Marco van Basten als assistent-bondscoach.

Wat vraag je als eerste aan de net benoemde nieuwe bondscoach? Of ie al weet wat hij gaat doen om een moeizaam draaiend Oranje vlot te trekken. En ook of hij er blind vertrouwen in heeft dat het EK wel wordt gehaald?

,,Op de eerste vraag ga ik nu nog niet inhoudelijk in,'' zegt Danny Blind (53). ,,Het technisch/tactische plaatje, het gaat me te ver om dat hier nu al openlijk te bespreken. Dat is iets om eerst te bespreken met de staf, met belangrijke spelers. En vertrouwen in het halen van het EK? We weten wat er moet gebeuren: alles winnen. Te beginnen tegen IJsland op 3 september, want we kunnen ons helemaal niks meer permitteren. Maar dat moet ook kunnen met de kwaliteit die we hebben. Plus met wat er hopelijk vanaf september weer aansluit. Een fitte Robben. Wellicht Strootman. Het EK halen is ook mijn enige doel. Ik kijk nu niet terug en nog niet verder vooruit.''

Het gesprek om zijn contract van assistent naar hoofdcoach op te waarderen, nam gistermiddag in de bossen van Zeist slechts een paar uur in beslag. Zaakwaarnemer Rob Jansen kon meteen vaart maken. Natuurlijk had Blind financiële eisen, maar in zijn hart wist de Zeeuw al dat hij de klus met volle overtuiging wil gaan doen.


,,Ik had eerder een fantastische aanbieding van Manchester United. En United, Van Gaal, dat is afgelopen jaar nog een paar keer ter sprake gekomen. Maar ik heb dat met volle overtuiging afgehouden. Ik vind: als je gezonde ambitie hebt, wat is dan mooier dan een keer bondscoach worden van je land?''