De Boer: 'Willems kan zo mee bij Real Madrid'

De Boer: 'Willems kan zo mee bij Real Madrid'

13:30, 11-02-2015 / Laatste Update: 11:27, 13-12-2023

Jetro Willems maakt volgens Ronald de Boer een stormachtige ontwikkeling door bij PSV. De linksback is uitgeleerd in de eredivisie, vindt de broer van Ajax-trainer Frank de Boer. Hij vergelijkt Willems met de linksback van Real Madrid, Marcelo. "Jetro doet daar niet veel voor onder", is De Boer eerlijk tegen Metro. "Hij zou zo meekunnen bij de Koninklijke.

De Boer. "Willems heeft eindelijk door wat het inhoudt om prof te zijn." De linksback staat op het punt zijn contract bij de koploper van de eredivisie te verlengen. Het is de vraag of de 20-jarige verdediger een overstap naar een grote buitenlandse competitie ziet zitten in de zomer.

Wijnaldum en Depay

Ronald de Boer is ook zeer te spreken over de ontwikkeling van Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. "Depay kan overal terecht, of dat nu Engeland, Duitsland of Spanje is. Die jongen heeft extreme kwaliteiten. Hij is niet eens goed in vorm, maar maakt wel het verschil. Als Memphis zijn kop erbij houdt, groeit hij uit tot een topspeler." De Boer ziet WIjnaldum niet als een beslisser, maar meer als een steunpilaar. "Een beetje zoals zijn trainer Philip Cocu vroeger was bij Barcelona, toen hij in dienst speelde van Luis Figo en Rivaldo. In die rol kan Wijnaldum bij iedere club terecht."