De Gea snapt niets van uitspraak Van Gaal en ontkent werkweigering

De Gea snapt niets van uitspraak Van Gaal en ontkent werkweigering

Harry Nijland • 12:53, 14-08-2015 / Laatste Update: 04:56, 13-12-2023

Volgens Manchester United-manager Louis van Gaal weigert David de Gea nog in actie te komen voor 'The Red Devils'. De goalie herkent zich totaal niet in de woorden van Van Gaal en geeft tekst en uitleg. Het lijkt erop dat de Spanjaard na de kritiek van Van Gaal naar Real Madrid verkast.

"Onze keeperstrainer Frans Hoek had een afspraak met De Gea. Hij vroeg aan hem: 'Wil je spelen?'. Zijn antwoord was duidelijk: 'Nee'", aldus Van Gaal tegenover The Telegraph. 

Transfer niet rond

Vorig weekend werd de Spaanse doelman tijdens het duel met Tottenham Hotspur buiten de selectie gehouden door Van Gaal. De geruchtenstroom kwam op gang over een eventueel vertrek naar Real Madrid. Tot op heden blijft het alleen bij geruchten en is de transfer nog niet rond.

Toch is de uitspraak van Van Gaal in het verkeerde keelgat geschoten bij de doelman in kwestie. Volgens The Daily Mail is De Gea verbijsterd door de uitlatingen van Van Gaal. De ontmoeting met Frans Hoek zou inderdaad plaatsgevonden hebben, maar van werkweigering zou absoluut geen sprake zijn geweest.

Van Gaal ruziet vaker bij United

Louis van Gaal zag het na Robin van Persie’s aanhoudende blessureleed niet meer zitten met de 31-jarige spits. Van Persie tekende prompt bij Fenerbahce om er vervolgens geen woord meer aan vuil te maken. Ook Radamel Falcao had het behoorlijk aan de stok met de Nederlandse coach. Van Gaal vernederde topspits Radamel Falcao door hem mee te laten spelen bij het tweede elftal van United. De andere United-flop, Angel Di Maria, zette alles in op een transfer naar PSG. De Argentijn was ontevreden met de werkwijze van Van Gaal. Dat was dan ook de hoofdreden voor zijn vertrek.

Lees ook: Opmerkelijk gerucht: ‘Ajax hoopt bij vertrek Cillessen op Vermeer’.

Lees ook: Debuut Zweedse doelman draait uit op nachtmerrie (video).

Lees ook: Wie praat na deze goal nog over Martin Hansen?