Defensieve zorgen Achilles’29 voor bekerduel

Defensieve zorgen Achilles’29 voor bekerduel

19:01, 24-09-2014 / Laatste Update: 14:47, 13-12-2023

GROESBEEK - De spoeling is achterin dun bij Achilles'29. Trainer François Gesthuizen van de Groesbeekse eerstedivisieclub heeft in defensief opzicht weinig te kiezen voor het thuisduel met FC Twente in de tweede ronde van de KNVB-beker (donderdag 18.30 uur) . In Groesbeek rekenen ze wel op de inzetbaarheid van de aanwinsten Sergio Zijler en Frank Wiafe.

Bovenop de drie langdurig geblesseerden (Daan Paau, Tim Sanders en Daniël van Straaten) mist Gesthuizen in het bekerduel nog vier geblesseerden. De verdedigers Steven Edwards, Stefan Maletic en Tim Konings zijn er alle drie zeker niet bij. Middenvelder Levi Raja Boean moet met knieklachten verstek laten gaan. Ook aanvoerder Twan Smits ontbreekt, hij is geschorst.

Blessuresperikelen
„Heel vervelend die blessures”, zegt Gesthuizen in aanloop naar het duel met eredivisionist Twente. “Natuurlijk zet de situatie je aan het denken. Over de belastbaarheid en intensiteit van de trainingen. Ik had het er met de medische staf over, maar het laat zich niet zomaar verklaren. Het is vooral zonde dat we hierdoor niet naar een vaste samenstelling toe kunnen. Juist dan kan het elftal groeien.”

Aanvallende versterking
Aanvallend valt er bij
Achilles wel weer wat te kiezen. De nieuwkomers Sergio Zijler en Frank Wiafe zijn vermoedelijk beiden inzetbaar. Voor Wiafe heeft de KNVB de overgang al afgerond en de verwachting is dat ook Zijler groen licht krijgt. Beiden beginnen waarschijnlijk op de bank tegen Twente.

Achilles verloor vorig seizoen in de tweede ronde kansloos bij AZ (7-0). Een jaar eerder stuntte de club, toen nog uitkomend in de topklasse, bijna op eigen veld tegen PSV (2-3). In de jaren daarvoor bereikte Achilles drie keer in vier jaar tijd de laatste zestien in de KNVB-beker.

Vermoedelijke opstelling Achilles: Ter Wielen; Verhoeven, Dingil, Zeller, Van de Groes; Sürmeli, Kaak, Worm, Van Steen; Hendriks, Thoone.