Dit zijn de laatste 4 landen die nog naar het EK voetbal gaan

AFP

Robert Hüsken • 00:24, 13-11-2020 / Laatste Update: 17:08, 08-01-2024

Deze donderdagavond was de allerlaatste ronde van de EK-kwalificatie voor het EK voetbal van 2021. De laatste 4 landen konden zich plaatsen. Deze landen zijn het geworden.

1. Noord-Macedonië

Dit wordt de tegenstander van het Nederlands elftal. De 37-jarige Goran Pandev schoot Noord-Macedonië naar een 1-0 overwinning in Georgië. Check de beelden hier. Noord-Macedonië komt in de poule met Nederland, Oostenrijk en Oekraïne.

2. Hongarije

IJsland kwam al snel op voorsprong in Hongarije (0-1). Gylfi Sigurdsson schoot een vrije trap slapjes op doel, maar keeper Peter Gulacsi blunderde echt enorm. Check deze beelden maar.

Een gruwelijke ontknoping volgde. In de 88ste minuut maakte Loic Nego de 1-1 namens Hongarije en in blessuretijd schoot Dominik Szoboszlai de 2-1 binnen. Je verzint het niet. Hongarije dus naar het EK en niet IJsland. Petertje zal blij zijn.

Zij komen wel in de poule des doods met Portugal, Frankrijk én Duitsland. Lol.

3. Slowakije

Juraj Kucka zette zijn land in de 17de minuut op 0-1 in Noord-Ierland. Hij ging alleen op de keeper af en schoot beheerst binnen. Maar ook hier viel een late goal. De bal ging via Milan Skriniar in het eigen doel van Slowakije, waardoor Noord-Ierland een verlening afdwong.

In die verlenging scoorde invaller Michal Duris na 110 minuten de winnende goal: 1-2. Slowakije dus naar het EK!

Zij komen in de poule bij Polen, Spanje en Zweden.

4. Schotland

Ryan Christie was de grote man in Schotland. Na 52 minuten maakte hij de 0-1 in Servië. Uit de draai schoot hij via de paal binnen. Daarvoor kreeg Andy Robertson ook al een grote kans om de Schotten op voorsprong te zetten in Belgrado.

Maar de gemiste kansen braken Schotland op. Want Luka Jovic kopte in de 90ste minuut de 1-1 binnen voor Servië. Check die goal hier! Daardoor kwam er een verlenging.

Daarin vielen geen goals, waardoor strafschoppen moesten bepalen welk land zich volgend jaar in dat over heel Europa verspreide EK mag melden. Daarin miste alleen Aleksandar Mitrovic voor Servië, waardoor Schotland naar het EK mag. Keeper David Marshall werd de held door Mitrovic' pingel te stoppen!

Zij komen in de poule met met Engeland, Kroatië en Tsjechië.