Dit zijn de pijnlijke cijfers: teams van Frank de Boer scoren bijna niet
i

REUTERS

Dit zijn de pijnlijke cijfers: teams van Frank de Boer scoren bijna niet

Robert Hüsken • 13:53, 12-10-2020 / Laatste Update: 04:46, 07-01-2024

Oranje heeft in de eerste 2 interlands onder Frank de Boer nog geen doelpunt gemaakt. Toevallig? De ploegen die de bondscoach de laatste jaren als clubtrainer onder zijn hoede had, kwamen in elk geval opvallend moeizaam tot scoren.

Atlanta United

Het is alweer even geleden dat De Boer als coach langs de kant kon juichen. Zijn laatste 3 duels als trainer van Atlanta United verloor hij dit jaar met 1-0. Voor spektakel kon De Boer ook in zijn eerste jaar in Amerika niet zorgen. In zijn enige volledige seizoen in de MLS scoorde zijn ploeg in 34 competitiewedstrijden gemiddeld slechts 1,71 keer per duel.

Zo scoorden de ploegen van Frank de Boer:

Crystal Palace

Het absolute dieptepunt in de carrière van De Boer. Zijn dienstverband bij Crystal Palace duurde slechts 77 dagen. Na 4 duels in de Premier League zonder ook maar 1 goal, had de clubleiding genoeg gezien.

Internazionale

Ook bij Internazionale lukte het niet met De Boer. Na 11 duels in de Serie A, waarin de topclub slechts 13 keer scoorde, zat zijn avontuur in Italië er al op. Na zijn vertrek scoorde Inter onder trainer Stefano Vecchi bijna 2 keer zoveel (gemiddeld 2,26 keer per duel) dan onder De Boer (1,18 gemiddeld).

Ajax

Wat goals betreft was alleen De Boers 1ste volledige seizoen bij Ajax een succes: 93 doelpunten. Daarna werd er onder zijn leiding steeds minder gescoord. In zijn laatste 2 seizoenen kwam Ajax zelfs niet verder dan 69 goals. Een groot contrast met het seizoen 2018-2019 waarin de Amsterdammers onder leiding van Erik ten Hag liefst 119 eredivisiedoelpunten (gemiddeld 3,5 per wedstrijd) maakten.