Ex-agent en Feyenoorder schaamt zich voor wangedrag Rome

Ex-agent en Feyenoorder schaamt zich voor wangedrag Rome

admin • 16:06, 02-12-2015 / Laatste Update: 04:58, 08-01-2024

Een 23-jarige ex-agent heeft zijn excuses aangeboden voor zijn rol bij de rellen in Rome. De Gouwenaar bekende bij de Rotterdamse rechtbank dat hij aan het plein van de Spaanse Trappen flessen naar de Italiaanse politie gooide. De aspirant-agent, die nog in zijn proeftijd zat, raakte zijn werk erdoor kwijt.

Flessen gooien

Op beelden is te zien hoe Robertus C. drie keer een fles gooit als de politie van Rome het plein leeg veegt. Naar eigen zeggen was de Feyenoord-supporter boos en in paniek. De voorgaande avond had hij al klappen gekregen van de politie.

,,Hij had weg kunnen gaan, toen hij zag dat mensen zo dronken waren dat ze moesten overgeven. En toen hij zag dat supporters met elkaar op de vuist gingen. Zeker met de kennis die hij had als aspirant-agent. Maar hij is gebleven, tot het uit de hand liep,'' aldus de Officier van Justitie. C. schaamt zich.

Stempel

,,Ik heb mij laten meeslepen. Nu heb ik het stempel hooligan gekregen, maar dat ben ik niet. Ik heb één keer een fout gemaakt. Als je één keertje alcohol nuttigt, ben je ook nog geen alcoholist.''

Hij heeft spijt van zijn actie. Omdat hij de baan verloor, waarin hij zoveel kwijt kon. Maar ook richting zijn vroegere collega's. ,,Mijn excuses aan iedereen die werkzaam is bij de politie.'' De ex-agent hoorde 200 uur werkstraf tegen zich eisen, net als de meeste verdachten die nog geen strafblad hadden. Tegen de supporter die volgens het OM een vuurwerkbom gooide, is een hogere straf geëist: Twee jaar celstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk.