🎥 | Feest in Turijn! Juventus pakt 9e Serie A-titel op rij

Sjors Tanis • 01:44, 27-07-2020 / Laatste Update: 00:28, 06-01-2024

Juventus is voor de 9e keer op rij (en voor de 36e keer in de historie) kampioen geworden van Italië. Dankzij doelpunten van Cristiano Ronaldo en Federico Bernadeschi met 2-0 van Sampdoria en dat was genoeg om 2 wedstrijden voor het einde van de Serie A de titel te kunnen vieren.

Matthijs de Ligt stond aan de aftrap, maar na enkele pijntjes werd hij 12 minuten voor tijd naar de kant gehaald door coach Maurizio Sarri.

Lastige 1e helft, CR7 schiet te hulp

In Turijn kreeg Sampdoria aanvankelijk de beste kansen. Voor rust waren de bezoekers meerdere malen gevaarlijk, maar vlak voor rust was daar toch de voorsprong voor de recordkampioen. Wie anders dan Ronaldo schoot raak, na een ingestudeerde vrije trap van Miralem Pjanic.

Geen 32e treffer Ronaldo

Ook in de 2e helft ging het niet van harte bij 'Juve', maar Bernadeschi schoot de thuisploeg in de 67e minuut in veilige haven: 2-0. Beide ploegen kregen in de slotfase nog kansen en Morten Thorsby (oud-Heerenveen) moest een klein kwartier voor tijd met 2 keer geel naar de kant. Ronaldo kon vlak voor tijd vanaf 11 meter zijn 32e treffer van het seizoen maken, maar hij ramde de bal op de lat.

Ciro Immobile (Lazio) leidt de topscorerslijst in Italië met 34 goals, met nog 2 duels te gaan.

Kampioen ondanks mindere vorm

Het bleef in Turijn dus bij 2-0 en daardoor heeft Juventus de 9e landstitel op rij binnen in de Serie A. Na de gedwongen coronapauze ging het moeizaam voor 'Juve', maar omdat concurrenten Internazionale, Lazio en Atalanta ook niet foutlous waren, kan het feest in Turijn met nog 2 speelrondes te gaan al beginnen.

De voorsprong op nummer 2 Internazionale is met 7 punten niet meer te achterhalen voor de club uit Milaan. In augustus speelt Juventus ook nog in de Champions League. In de 8e finale moeten De Ligt en co een 1-0 achterstand goed maken tegen het Olympique Lyon van Memphis Depay.