FM 2016: Ben jij beter dan Danny Blind of Phillip Cocu?
i

Proshots

FM 2016: Ben jij beter dan Danny Blind of Phillip Cocu?

Martijn Baars • 19:00, 22-10-2015 / Laatste Update: 03:47, 13-12-2023

‘Danny Blind moet zijn Ajax-bril afzetten en Hendrix selecteren’, ‘Bruma staat lucht te dekken, waarom staat hij in de basis?’ en ‘Wat doet Kuyt op de rechtsbuitenpositie?’. Allemaal kritiekpunten van voetballiefhebbers die denken het beter te weten dan de professionals in de Eredivisie of het internationale voetbal.

Ajax, Feyenoord en Oranje

Voor die 17 miljoen coaches komt half november de ideale uitlaatklep uit. Football Manager 2016, hét favoriete tijdverdrijf van studenten tijdens colleges en hét excuus om huiswerk niet te maken. De populaire franchise biedt spelers de mogelijkheid zelf leiding te geven aan hun favoriete club. Denk jij met Ajax wel de Champions League te kunnen winnen? Bereikt het Nederlands elftal met jouw visie wel het EK in Frankrijk? En wordt Feyenoord onder jouw leiding weer eens kampioen van de Eredivisie? Dan zou ik op 13 november maar naar de winkel gaan om de nieuwe editie te kopen.

Mobiel

Football Manager heeft een hoop verbeteringen toegepast in de nieuwe editie. Zo kun je het spel spelen op zowel de pc als op de mobile devices als de smartphones en tablets. Ook kun je met de geheel nieuwe speelmodus Fantasiecompetitie het opnemen tegen jouw vrienden. Stel uit alle beschikbare spelers je favoriete team samen en breng dagen en nachten door met het verbeteren van jouw team om zo de beste van de hele straat, school of stad te worden.

Dichter op het spel

Je kunt je eigen personage zo stylen dat hij ook nog eens echt op jou lijkt. Je staat dichter op het spel, waardoor je makkelijker je spelers op de juiste positie kunt zetten en je kunt zelfs meejuichen aan de zijlijn. Zorg jij ervoor dat Dirk Kuyt op zijn favoriete plek staat en maak jij daarmee van Feyenoord een kampioenenploeg? Dan is Football Manager 2016 iets voor jou.

Check deze Brabanders die dankzij het spel Football Manager fan werden van een wel heel aparte club:

Lees ook: Waarom Johan Cruijff in 1991 stopte met roken

Lees ook: ‘Mourinho is compleet de weg kwijt’

Lees ook: Barça-verdediger Pique laat zien gevoel voor humor te hebben