GA Eagles doopt vernieuwde Adelaarshorst met ruime zege

18:42, 16-08-2015 / Laatste Update: 23:39, 12-12-2023

Go Ahead Eagles heeft de vernieuwde Adelaarshorst zondagmiddag gedoopt met een klinkende zege op Telstar: 5-0. De ploeg van trainer Dennis Demmers had geen kind aan de Velsenaren en poetste de valse start in de Jupiler League (1-0 nederlaag bij Jong PSV) overtuigend weg.

GA Eagles ging voortvarend van start. Na kansen van Elvio van Overbeek en Mohamed Hamdaoui, zette centrumspits Leon de Kogel de Deventer ploeg na een klein kwartier op voorsprong in de vernieuwde Adelaarshorst. Na een voorzet van rechtsbuiten Van Overbeek schoot hij de bal droog achter Telstar-doelman Wesley Zonneveld: 1-0.

Vijf minuten later verdubbelde De Kogel de score door een penalty – gegeven nadat Hamdaoui gevloerd werd in het strafschopgebied - te benutten: 2-0. Daarna zakte GA Eagles wat weg en kwam Telstar meer in het stuk voor, aan de ruststand veranderde echter niets.

In de tweede helft kwam de zege voor GA Eagles geen moment in gevaar. Telstar-aanvoerder Frank Korpershoek moest in de 66ste minuut inrukken (direct rood), nadat hij de doorgebroken Hamdaoui had gevloerd. Diezelfde Hamdaoui – de beste speler op het veld – besliste het duel twintig minuten voor tijd met een droge schuiver: 3-0.

Een kwartier voor tijd bekroonde invaller Orhan Džepar zijn officiële debuut met een rake kopbal (4-0) en in de 87ste minuut bracht Kenny Teijsse – eveneens met het hoofd - de 5-0 eindstand op het scorebord.

Go Ahead Eagles – Telstar 5-0 (2-0). 13. Leon de Kogel 1-0, 18. De Kogel (strafschop), 69. Mohamed Hamdaoui 3-0, 76. Orhan Džepar, 87. Kenny Teijsse 5-0. Scheidsrechter: Van den Heuvel. Toeschouwers: 9016. Rode kaart: 66. Frank Korpershoek (Telstar). Gele kaart: Duits (GA Eagles). Van Berkel, Valies, Correia (Telstar).

GA Eagles: Cummins; Lambooij, Vriends, Schenk, Teijsse; Van Ewijk, Duits (64. Džepar), Rijsdijk; Van Overbeek, De Kogel (73. Ten Den), Hamdaoui (81. Schalk).

Telstar: Zonneveld; Correia, Korpershoek, Van Berkel, Van den Houten; Van Essen (68. Ottenhoff), Ajnane (73. Ajnane), Knol; Valies (56. Abdulahi), Serranens, Tissoudali.