Galatasaray maakt valse start meer dan goed

admin • 00:56, 22-10-2015 / Laatste Update: 08:02, 13-12-2023

Wesley Sneijder heeft met zijn Turkse club Galatasaray een broodnodige overwinning in de Champions League geboekt. Het Portugese Benfica werd thuis met 2-1 verslagen, waardoor de ploeg met vier punten weer volledig meedoet in de strijd om de bovenste twee plaatsen in groep C. Voor de Portugezen is het pas het eerste puntenverlies.

De start van de Turken was belabberd, want al na 1 minuut en 14 seconden lag de 0-1 erin dankzij Nicolas Gaitan. Galatasaray maakte snel gelijk. Selçuk Inan benutte een strafschop na een handsbal. Na dik een half uur kwamen de Turken op 2-1. De Duitser Lukas Podolski schoot de bal tussen de benen van doelman Julio Cesar door in het net.

Atlético Madrid

Atlético Madrid boekte tegen FC Astana de tweede zege in drie duels: 4-0. Saúl Ñiguez zorgde na 23 minuten voor de fraaie openingstreffer door de bal achter het standbeen langs binnen te tikken. In de 29e minuut verdubbelde spits Jackson Martinez de voorsprong. Het na rust door wissels flink verzwakte Atlético kwam dankzij een fraaie stift van Oliver Torres op 3-0, waarna Denis Dedetsjko de bal ook nog eens in eigen schoot: 4-0.