Go Ahead Eagles boekt wonderbaarlijke zege op NAC Breda

admin • 23:18, 11-12-2015 / Laatste Update: 20:25, 12-12-2023

GA Eagles heeft vrijdagavond op miraculeuze drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd bij NAC Breda. De thuisploeg gooide alles in de strijd, creëerde kans op kans, maar het was Leon de Kogel die zich tot matchwinnaar kroonde namens de Deventer ploeg: 0-1.

Go Ahead Eagles werd compleet weggespeeld voor rust. Het was een godswonder dat het nog 0-0 stond na 45 minuten. De thuisploeg dicteerde en kreeg een handvol goede kansen. In de 38ste minuut werd een doelpunt van Sjoerd Ars afgekeurd wegens vermeend buitenspel, terwijl de spits op één lijn met de verdediging van de Eagles leek te staan.

Tweede helft

Na de thee ontvouwde zich een heel ander spelbeeld. GA Eagles kwam een stuk sterker voor de dag en dat resulteerde zelfs in een verrassende voorsprong voor de Deventer ploeg, na een klein uur spelen. Nadat Xandro Schenk zijn kopbal uit de kruising geplukt zag worden door doelman Jelle ten Rouwelaar, belandde de bal pardoes voor de voeten van Leon de Kogel. De topscorer van GA Eagles wist wel raad met dit buitenkansje en tikte van dichtbij eenvoudig raak: 0-1.

NAC liet het er niet bij zitten en zocht weer de aanval. Dat resulteerde in twee levensgrote kansen op rij voor Uros Matic. Eerst redde Zwarthoed bekwaam, in de 65ste minuut op een schot van dichtbij, en een minuut later zag Matic zijn schot geblokt worden.

Het spel volgde vervolgens op en neer en de toeschouwers kregen een waar spektakelstuk voorgeschoteld. Nieuwpoort en Wolters namen het doel van Ten Rouwelaar nog onder vuur namens GA Eagles, dat acht minuten voor tijd opnieuw door het oog van de naald kroop toen De Kogel de bal heldhaftig voor de doellijn wegroste.

NAC weigerde op te geven en creëerde nog een aantal goede mogelijkheden, maar GA Eagles hield op miraculeuze wijze stand en boekte na vier wedstrijden zonder overwinning een bitterzoete zege: 0-1.